La Federació Catalana de Ciclisme tornarà a tenir un equip a la Titan Desert

29/04/2010
BTT

La Federació Catalana de Ciclisme tornarà a tenir un equip a la Titan Desert

Un cop més la Federació Catalana de Ciclisme enviarà un equip a participar a la Titan Desert, una prova organitzada per una empresa catalana en el desert del Marroc, que tot i no ser una carrera regulada per la UCI, compta amb el consentiment de la Federació Marroquina de Ciclisme, el recolzament del Govern Marroquí i del Departament d’Afers Exteriors de la Generalitat. Aquest recolzament institucional es degut als convenis de col•laboració signats per les dues administracions i emmarcat en la política de col•laboració entre països del departament de política exterior de la Generalitat, i referendat amb la signatura del conveni de col•laboració entre les dues federacions ciclistes.
Aquesta prova, des de els seus orígens, ha estat aprofitada per la F.C.C. com a plataforma de promoció del ciclisme català, en un principi femení i els darrers anys dels ciclistes sots 23, beneficiant-se de tota la repercussió mediàtica que ha aconseguit aquesta prova. Repercussió que valorem molt positivament tant pel que fa a la F.C.C. com pels mateixos ciclistes, que gràcies a aquestes participacions han vist revaloritzades les seves carreres entrenant al màxim nivell i en definitiva una fórmula de premiar la seva dedicació, cada cop es mes necessària, sobre per a que els joves segueixin donant satisfaccions al ciclisme.
Aquests equips, tot i que s’han volgut anomenar per persones externes a la F.C.C. com Selecció Catalana, sempre s’han inscrit com a equip aliè al programa de competicions de la selecció i en algunes d’elles fins i tot amb nom de l’espònsor que patrocinava econòmicament l’equip, donat que a totes les participacions el cost de la participació ha estat assumit per les col•laboracions externes d´ entitats col•laboradores en el projecte. És el cas de Santiveri, una de les marques que col•labora des del primer any, els mateixos organitzadors, Best, Inverse, Solilaser i Buff, entre d´ altres. 
De la mateixa manera els equips dels corredors participants valoren positivament aquestes participacions pel valor afegit que dóna la participació a un esdeveniment d’aquesta repercussió amb projecció pel corredor, per la marca de bicicleta que fa servir i pel mateix equip, qui pot incloure aquestos resultats al seu dossier per espònsors i col•laboradors. L’exemple clar és la quantitat de corredors que els mateixos equips envien a participar coneixedors dels beneficis que pot reportar.
Pel que fa a la indumentària, els últims anys es fa servir la de la F.C.C. amb la inclusió de les marques que donen suport al projecte amb l´ objectiu de reduir costos, d´ una banda, i reforçar el paper de la F.C.C. i Catalunya, per l’altra. En el tema econòmic assenyalar que la participació en aquest esdeveniment no representa a la F.C.C. cap cost econòmic amb una acurada tria dels seus representants en col•laboració amb el seleccionador de BTT i els responsables tècnics de la F.C.C. guiant-se pel sentit comú i sense perjudicar a cap esportista ni equip.
 
Participació a la Titan Desert 2010
 
Pel que fa a la participació de l’edició 2010, al mes de novembre es va rebre una carta de l´ organitzador  demanant la nostra participació un any més, així com per part d’ Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya.
Des d’aquesta F.C.C., fins l´ últim moment, no es va decidir participar-hi degut a la situació econòmica  general i la dificultat per aconseguir el patrocini necessari. La decisió positiva es va prendre desprès de les converses amb els organitzadors, i espònsors aconseguint el compromís de col•laboració d’una banda i d’altre el suport incondicional del Departament d’ Afers Exteriors per l’altra. Un cop més insistim que aquesta suposa la participació d´ un equip i no d´ una selecció catalana i que, a més d´ objectius de promoció, hi ha motius politics i de relacions exteriors entre Catalunya i Marroc que fa recomanable la nostra participació.
L' equip participant, sota el nom de Santiveri- Federació Catalana de Ciclisme, estarà format per Cristofer Bosque, Josep Mª Puigpinos, Arnau Planas, Nuria Espinosa i Gerard Ferraté. Com patrocinadors de l' equip figuren Santiveri i Inverse i com col•laborador el Departament d' Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya.

Font fotografia: www.titandesert.es