Alejandro Valverde s'emporta la seva tercera Volta a Catalunya

25/03/2018
Carretera

Alejandro Valverde s'emporta la seva tercera Volta a Catalunya

Un any més, Catalunya ha acollit el bo i millor del ciclisme internacional de carretera amb la Volta a Catalunya, que enguany arribava a la seva 98a edició amb un cartell de luxe, com és habitual, i un recorregut marcat per etapes pirinenques que, en alguns casos, han patit modificacions a causa de les condicions meteorològiques. Això no ha evitat que es visqués un gran espectacle durant les set etapes, acabades amb el triomf del veterà Alejandro Valverde (Movistar Team), que arriba a la notable xifra de tres triomfs a la general de la cursa catalana (2009, 2017 i 2018), igualant a Miguel Indurain.

La segona victòria consecutiva de l'astre murcià a Catalunya ja es va començar a forjar a la segona etapa, on va agafar el liderat després d'imposar-se en un esprint a Valls, amb el pilot seleccionat després de la tradicional pujada al Coll de Lilla. El dia anterior, el jove colombià Álvaro Hodeg (Quick Step Floors) va presentar les seves credencials a la primera línia mundial sent el més ràpid a Calella i convertint-se en el líder més jove de la història de la prova.

Camprodon, La Molina i Vielha van acollir les tres etapes pirinenques: la primera, originalment pensada per arribar a Vallter 2000, retallada però que igualment va oferir un gran espectacle amb l'escapada en solitari del sempre espectacular Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), tot un podi del Giro d'Itàlia que ja suma tres victòries d'etapa a la Volta. La Molina va ser l'etapa reina i l'escenari on Valverde va recuperar el seu mallot verd-i-blanc al batre el jove Egan Bernal (Team Sky) després d'una exhibició del seu equip, mentre que a Vielha era el temps per l'escapada, amb victòria del colombià Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo).

També l'escapada es va endur la palma camí de la localitat lleidatana de Torrefarrera, on l'alemany Maximilian Schachmann (Quick Step Floors) va batre Diego Rubio (Burgos-BH) per endur-se el seu primer triomf a la primera categoria en un dia marcat pel fred i el vent. Per últim, quedava la cirereta del pastís a la tradicional etapa del circuit final a Montjuïc, on el britànic Simon Yates (Mitchelton-Scott) ha resultat vencedor d'una etapa amb moltes alternatives que Valverde ha defensat de forma impecable i que ha acabat amb una caiguda que ha tret del podi al seu rival a La Molina, Bernal, quan aquest anava a ser segon aconseguint el seu primer gran podi WorldTour.

Així doncs, Alejandro Valverde, Nairo Quintana (Movistar Team) i el francès Pierre-Roger Latour (Ag2r La Mondiale) han estat el podi final d'una Volta a Catalunya que enguany ha estrenat una prova femenina, la “ReVolta”, inclosa dins el calendari de la Copa Catalana de fèmines de la Federació Catalana de Ciclisme, de la qual en podeu llegir la crònica en aquest enllaç. Per la seva banda, el premi al millor català ha acabat sent pel vilanoví Marc Soler (Movistar Team), cinquè a la general final, que segueix la seva gran temporada després de vèncer a la París-Niça.

Foto: Movistar Team