Puigcerdà acomiada les MTB Challenge Series amb una gran jornada

04/06/2018

La Cerdanya MTB Challenge va posar aquest diumenge a Puigcerdà el punt i final a una temporada apassionant de les MTB Challenge Series 2018, que ha viscut tres proves que van començar desembre amb la Empordà MTB Challenge i la van seguir les proves del Gironès i aquesta dura de la Cerdanya, on els corredors més destacats van ser Adrià Noguera (Buff Scott MTB Team) i Gisela Biguet (CC Bas), guanyadors en distància Marató.

Amb tot, hi han molts altres noms en una prova final de les MTB Challenge Series que va reunir a més de 600 participants i que finalment va coronar a Ricard Calmet i Sílvia Roura com a guanyadors de la general del circuit.

La sortida va ser conjunta tant per la prova de Marató (77km amb 2000m de desnivell positiu) com la de Rally (42km amb 800m de desnivell), però ràpidament Adrià Noguera i Oriol Colomé (Bicis Esteve), participants de la cursa llarga, van saltar del grup i van rodar per davant de la resta de participants la resta d'una prova en què diversos trams estaven protagonitzats pel fang i rius plens a causa de les pluges. Finalment, problemes mecànics van obligar a parar la marxa a Colomé, que va acabar sent sisè a la meta, mentre Noguera acabava imposant-se per davant de Sergi Oller i Carlos Portilla.

En categoria femenina i també en la distància de Marató, la prova ha estat molt ajustada i amb un final molt emocionat i obert. Al pas per l'estació d'esquí de Guils Fontanera, en el quilòmetre 57, Janette Solsona (CC Bici 3.0) dominava la cursa amb més de ser minuts sobre les seves perseguidores, però Gisela Biguet, tercera en el parcial, va mostrar el seu talent per acabar-se imposant.

La tercera i última cita de la segona edició de les MTB Challenge Series ha estat molt disputada ja que, a més de la victòria parcial, també estava en joc aquesta general. Ricard Calmet (The Cyclery) ha estat coronat com el millor de l'any per la seva regularitat com a segon classificat a l'Empordà i dos quarts llocs a la resta de curses. Marc Donadeu (SCOTT-Taymory) ha estat segon i Carlos Portilla (Biking Point) ha ocupat la tercera posició. En fèmines Marató, la millor ha estat Silvia Roura (Esteve Team) gràcies a una victòria i un tercer i quart lloc, per davant de Tina Castanyer (Lliçà d'Amunt CC).

Fotografia: Ferran Soler