La selecció catalana dóna la cara al Campionat d'Espanya sub23

24/06/2018
Carretera

La selecció catalana dóna la cara al Campionat d'Espanya sub23

La selecció catalana sub23 ha disputat aquest matí la prova en ruta del Campionat d'Espanya de carretera, una cursa que ja s'esperava dura amb un recorregut de 162 quilòmetres i més de 3.800 de desnivell entre Oropesa i Culla, i que el mateix desenvolupament de la prova ha confirmat amb una jornada molt selectiva en què el subcampió de la prova contrarellotge de divendres, Roger Adrià, ha obtingut de nou el millor resultat amb el 8è lloc.

Els corredors dirigits per Carles Torrent han sortit atents als primers moviments recollint la seva consideració de referència en el pilot, i Kiko Galván ha estat present en una primera escapada de vuit corredors que s'ha format cap al quilòmetre 15 de cursa i que ha marcat ben bé la primera meitat del campionat. Amb tot, el de Lliçà ha tingut males sensacions i ha estat el primer del grup en perdre ritme, fent que fos el combinat català qui prengués la responsabilitat d'organitzar la persecució quan el grup de davant ha agafat més de quatre minuts d'avantatge.

L'escapada s'ha anat apropant en les dures tres pujades que s'afrontaven a Culla, però a uns 60 quilòmetres per la línia de meta s'ha format el tall guanyador, amb el basc Íñigo Elosegui que s'ha coronat finalment vencedor, i el pilot cada cop més seleccionat no l'ha pogut atrapat. Un Galván amb sensacions millorades i Roger Adrià han estat els dos corredors que han aguantat al grup capdavanter, i a la pujada final, el medallista a la contrarellotge ha fet valer el seu bon punt de forma per acabar 8è, a 3:46 del vencedor.

L'actuació de la selecció l'han completat Kiko Galván (29è), Jordan Cárdenas (30è), Jordi López (49è), Martí Márquez (50è) i un treballador Ferran Robert, 51è. Han acabat abandonant després de la seva feina al pilot Daniel Cabello, Lluís Ropero i Edu Rodés, mentre que Joel Nicolau, ha patit problemes intestinals des dels primers instants i s'ha vist obligat a posar peu a terra abans d'entrar al circuit final.

Classificació completa de la prova.