El júnior Abel Balderstone, extraordinari guanyador del GP Ripoll

26/08/2018
Carretera

El júnior Abel Balderstone, extraordinari guanyador del GP Ripoll

El júnior Abel Balderstone (Tot net-Terrassa) va ser el vencedor absolut aquest dissabte 25 de juliol de la 65a edició del Gran Premi Ripoll-Memorial Fermí Pujol, tradicional cursa amb sortida davant el Monestir de Santa Maria i final a l'estació d'esquí de Vallter 2000, a Setcases, port d'alta muntanya habitual a la Volta Ciclista a Catalunya.

Balderstone es va imposar en solitari davant dels elits Marc Llobet (Pallarès-Ixcor) i l’andorrà Miquel Martínez (MVK25-ACA), a qui va superar amb 27 i 54 segons, respectivament, mentre la resta de participants quedaven més enllà del minut. Quart va ser el primer sub23 classificat, Lluís Ropero (Portet Instal·lacions-Corvi-Buff).

Un resultat extraordinari pel d’Ullastrell, júnior de segon any resident al Centre de Tecnificació Esportiva de Ripoll (CTER), gestionat per la Federació Catalana de Ciclisme. Amb 18 anys  acabats de fer al juliol, Balderstone ha participat aquesta temporada amb la selecció catalana a la Classique des Alpes i va ser present a la recent concentració de preparació pels Campionats d’Espanya que es disputaran a Sòria entre els propers 7 i 9 de setembre.

Els màsters David Fernández (2016) i Raul Portillo (2017) havien estat els últims dos vencedors de la prova, on també aconseguí la victòria l’any 2014  el destacat biker francès Hugo Drechou. 

Fotografia: John Balderstone