Miranda torna a guanyar el Lleida Down Town

08/10/2018
DHi

Miranda torna a guanyar el Lleida Down Town

Prop de 100 riders han estat protagonistes de l'11è Lleida Down Town - Gran Premi Ciutat de Lleida que s'ha portat a terme la matinal de diumenge, amb un dia assolellat, bona presència de públic en tot el circuit, el testimoni de la Seu Vella i un circuit preparat per la PC Colomina i Ocisport que ha fet les delícies de tothom.

En el pla competitiu el Lleida Downtown Internacional partia sense un favorit clar. Molts bikers amb opcions de guanyar en una modalitat en la que qual qualsevol mínim error es paga car. En les classificatòries el brasiler Henrique Walace Miranda (Chaoyang Cerveses Imperi), gaunyador a Lleida el 2017, marcava el millor crono traient més d'un segon i mig a Gabriel Camargo (Ganteck) amb l'anglès Ben Moore en 3a posició, i amb el júnior Edgar Peyra colant-se amb els millors
 
La classificatòria acabaria sent premonitòria. Només Ben Moore, que havia estat 3r en la classificatòria, cauria del top-3 marcat en aquesta mànega inicial, i ho faria per un error en el final del recorregut que el va portar a provar el terra i que el deixaria fora dels millors cronos. Gabriel Camargo marcava el millor temps quan arribava a meta, amb un crono 2 segons millor que el que registrava a la classificatòria, i més ràpid que el que havia donat la primera plaça a Walace. Ja havia realitzat la seva part de la feina a la perfecció. Però el brasiler no estava disposat a cedir, i en una baixada perfecta aconseguia rebaixar en 0,96 segons el temps de Camargo. La victòria era seva, la segona consecutiva al Lleida Downtown Internacional. Jorge Garcia (Cicles Domingo) completava el podi absolut de la cursa.
 
Entre les fèmines tot va ser molt més ajustat. Cristina Urgell (Penya Ciclista Colomina) acabaria sent la millor, però només 10 centèsimes més ràpida que Ares Masip (Colomina DH), amb Aina Gonzalez (Moto Club Sant Andreu de la Barca) a gairebé 5 segons.
 
Per categories Edgar Peyra (BTT Premià de Dalt) era el millor júnior, Albert Barilaro (Sprint Club Andorra) guanyava en màster 30, Nacho Vallina (Multibike Lleida) en màster 40, Adrián González (Moto Club St. Andreu de la Barca) en cadets, Arnau Graslaub (Vallnord Riders Team) en infantils i l'espectacle el completava el tàndem de Vila Bike Club Ciclista, que mostrava que fins i tot amb aquestes enormes bicicletes és possible fer DH.
 
El Lleida DownTown Internacional ha suposat el punt i final a la temporada internacional de DH a Europa, sent l'última cursa UCI d'aquesta disciplina al nostre continent. Una nova i exitosa edició que demostra que el DH urbà està més viu que mai.