Un Jofre Cullell indomable s'imposa al CX Les Franqueses

18/11/2018
Ciclocròs

Un Jofre Cullell indomable s'imposa al CX Les Franqueses

Un esplèndid Jofre Cullell (Megamo Factory) s'ha imposat a la 10a edició del Gran Premi Les Franqueses KH7 de ciclocròs, prova de caràcter internacional i amb categoia UCI C2 i puntuable per la Copa Catalana de l'especialitat. 

L'exigent traçat vallenc, juntament amb la col·laboració de la pluja i el fang, ha propiciat una jornada èpica de ciclocròs, d'aquelles que fan afició. I en aquests circumstàncies, Cullell ha estat el que millor s'ha adaptat al circuit i el que s'ha mostrat més fort, imposant-se amb 41" d'avantatge sobre un altre dels favorits, Javier Ruiz de Larrinaga (Zuiano CC). Ha completat el podi el gallec Ivan Feijoo (Academia Postal Maceda), un altre dels destacats bikers del panorama nacional en aquesta disciplina, que ha arribat a 1'21" del català. Dins el top 10 scratx, un excel·lent Albert Poblet (Portet Instal·lacions-Corvi) ha entrat 8è, mentre que el líder de la Copa Catalana Isaac Simón (BH Concept Barcelona) ha estat 10è.

Classificació Elit-S23

Entre les fèmines, la cursa ha estat un mà a mà entre la veterana basca Olatz Odriozola (Delikia Ginestar) i la jove gallega Irene Trabazo (Marin CC). Odriozola, que enguany fou 3a als nacionals i que ja fou 2a a Les Franqueses el 2015, s'ha imposat finalment per escàs mig minut a la gallega, mentre que ha completat el podi la també joveníssima Luisa Ibarrola (Delikia Ginestar), de només 18 anys. Darrera d'aquest trident de luxe, 4a posició per Mercè Pacios (Catema.cat) confirmant el seu bon moment, i 5a per la líder de la Copa Catalana Jordina Muntadas (Corvi Team).

Classificació fèmines

En la resta de categories destaquem el domini incotestable de Marc Masana (La Torreta Bike) en categoria cadet masculina, la seva cinquena victòria de la temporada, i en cadets fèmines Sara Méndez (Relber Cycling Team) ha aconseguit la seva 4a victòria, tot i que en la general és Nicole Casteillo (Corvi Team) qui lidera amb claredat. En juniors el francés Theo Degache (Vaulx En Velin) i Carlos Canal (Academia Postal Maceda) han protagonitzant una interessant lluita imposant-se el francès per menys de mig minut, mentre que el líder de la Copa Catalana Luis Vivian (Quadis Trek Sant Boi) només ha pogut ser 13è en una prova amb molt de nivell. Pel que fa a les categoires de promoció (de prebenjamins fins a infantils) han estat més de 70 ciclistes els que hi han prés part tot i les condicions meteorològiques.
El dissabte es van celebrar les proves de masters amb 106 ciclistes, imposant-se Josep Chavarria (Corvi Team) i Fina Casas (Montorig PC) en M30, Arnau Rota (Biketraining CC) en M40, Pere Joan Roig (Vila BIke's Club) en M50, i Joan Carbonés (La NIneta) en M60.

Classificació cadets
Classificació juniors
Classifcacions promoció
Classificacions M30
Classificacions M40-50-60

Pel que fa a la general de la Copa Catalana, són líders per categories:

  • Prebenjamins: Noemí Faro (Comprarbici Bauhaus) i Aniol Felix (Cromoly Bikes)
  • Benjamins: Queralt Cubí (Jufré Vic ETB) i Marc Danti (Jufré Vic ETB)
  • Principiants: Laia Rodríguez (La Torreta Bike) i Marc Faro (Comprarbici Bauhaus)
  • Alevins: Mireia Padrós (Bicicletes Segú) i Martí Martínez (Esteve GE)
  • Infantils: Marta Cano (Bike Garraf CE) i Pol Font (Comarques de Lleida)
  • Cadets: Nicole Castillo (Corvi Team) i Marc Masana (La Torreta Bike)
  • Juniors: Marta Martínez (Corvi Team) i Luis Vivian (Quadis Trek Sant Boi)
  • Elits: Jordina Muntadas (Corvi Team) i Isaac Simon (BH Concept Barcelona)
  • S23: Júlia Pujol (Catema.cat) i Marc Romero (BGTeam 100% Natural)
  • M30: Fina Casas (Montroig PC) i Josep Chavarria (Corvi Team)
  • M40: Dani Fabre (Xtrembike)
  • M50: Pere Joan Roig (Vila BIke's Club)
  • M60: Antonio Muñiz (Tot vici en bici)

Classificacions generals Copa Catalana Promoció
Classificacions generals Copa Catalana Open

La propera prova d'aquesta emocionant Copa Catalana serà al CX de Santa Coloma de Farners el proper diumenge 25 al matí, prova que ja té les inscripcions obertes.