El calendari de cicloturisme fa parada a Tremp i Sant Gregori

21/04/2023
Cicloturisme

El calendari de cicloturisme fa parada a Tremp i Sant Gregori

El cap de setmana del 29 i 30 d’abril tindrà doble sessió de cicloturisme dins el Circuit Català de Llarga Distància, amb la disputa de La Pallaresa a Tremp el dissabte 29 i La Barroca a Sant Gregori el diumenge 30.

Amb vint-i-nou edicions, La Pallaresa es defineix com una clàssica del calendari de cicloturistes de Catalunya però, lluny de ser una marxa vella, en la darrera edició va estrenar uns itineraris completament nous, que exploren més a fons les valls del territori i que aquest any es repetiran per celebrar les 30 edicions de la millor manera.

La marxa tindrà dos recorreguts, un de curt amb 71 quilòmetres i més de 1.000 metres de desnivell, inclòs a la Xallenge Catalana de Mitja Distància, i un de llarg amb 145 quilòmetres i un desnivell positiu de 2.600 metres, que forma part del Circuit Català de Llarga Distància. El recorregut llarg inclourà dos ports de muntanya, l’Alt de Montcortés i Port Ainé, mentre que l’única dificultat muntanyosa del recorregut curt serà l’ascens al Gerri de Sal fins a Montcortés.

I mentre el dissabte es correrà La Pallaresa, el diumenge serà el torn de La Barroca, que agafa el relleu de la marxa Sant Gregori Pure Training amb nom nou però amb la mateixa il·lusió. Després de l’estrena de la marxa l’any passat, aquest any es renova amb un nom que identifica la zona on es disputa. La Barroca és un antic poble format per un conjunt de masies al sud-est de Sant Aniol de Finestres i a cavall entre les valls del Llémena i d’Hostoles, algunes de les quals segueixen habitades.

El recorregut llarg de La Barroca tindrà 146 quilòmetres i 2.440 metres de desnivell positiu, en un recorregut que passarà pels voltants de Sant Gregori, Canet d’Adri, Amer, La Cellera de Ter o Anglès. Mentrestant, el recorregut curt, que s’anomenarà La Barroqueta, tindrà 91 quilòmetres i 1.190 metres de desnivell i, igual que el llarg, també passarà per la Vall de Llémena, la Garrotxa i La Selva.

Foto: Unió Ciclista Tremp