Gravel Ride Tour presenta el seu calendari per a aquest 2024

02/02/2024
Gravel

Gravel Ride Tour presenta el seu calendari per a aquest 2024

Gravel Ride Tour, el calendari de gravel organitzat per Ocisport, promet una temporada 2024 amb emocions inigualables i tres proves dissenyades estratègicament per desafiar els límits i despertar la passió per l'aventura en terrenys exigents. Les tres cites comptaran amb paisatges impressionants i unes rutes espectaculars que faran que cada prova sigui una oportunitat per submergir-se en l'autèntica essència del gravel, una modalitat de ciclisme que neix de la necessitat de poder circular amb l’agilitat de la carretera també a les pistes de grava. El calendari arrencarà el 6 d'abril a Santa Susanna (Maresme) i també passarà per Vic (Osona) el 25 de maig i per Girona (Gironès) el 22 de setembre, en el marc de Sea Otter Europe.

El Gravel Ride Tour de Santa Susanna, que obrirà el tríptic el dissabte 6 d'abril, és una prova popular que es duu a terme dins del Bike Show de Santa Susanna, la localitat costanera del Maresme que els darrers anys està apostant fort pel ciclisme. La prova presentarà una ruta circular amb 65 quilòmetres a la zona del massís del Montnegre, aconseguint una altitud de 615 m sobre el mar. La segona prova del Gravel Ride Tour 2024 serà a Vic, la capital de la comarca d'Osona, també emmarcada dins del Bike Show Vic. La prova recorrerà l'entorn de la Plana de Vic i el Ter envoltats de muntanyes; territoris de noms suggeridors per a descobrir Collsacabra, Savassona, les Guilleries, el Montseny i el Lluçanès. Hi haurà l'opció de triar entre dues rutes: una de 80 km i una altra de 120 km.

Per últim, la tercera prova de la Gravel Ride Tour serà el diumenge 22 de setembre i serà el moment de la Gravel més popular, per gaudir amb calma i sense presses recorrent els camins i paratges de Girona, el paradís del gravel. La prova comença a primera hora del matí just al costat del festival Sea Otter Europe, la qual cosa és un al·licient més, ja que permet visitar el festival durant el cap de setmana, gaudir de la fira, tastar els centenars de bicicletes de totes les marques i modalitats que s'hi presenten, assistir i participar als diversos esdeveniments esportius que es duen a terme i diumenge, per descomptat, gaudir d'un gran matí de gravel a la Girona Gravel Ride.

La gran novetat, UCI Girona Gravel World Series Sea Otter Europe el 21 de setembre

A més de les 3 proves de les Gravel Ride Tour, hi haurà una prova addicional de Gravel, serà la gran novetat de l'any i serà a Girona, concretament el 21 de setembre al marc del festival Sea Otter Europe Costa Brava Girona by Continental. Per primera vegada s'hi celebrarà una prova UCI Gravel World Series, en la qual tant professionals de l'especialitat com amateurs i aficionats en general podran competir en una prova de primer nivell. A més, els millors classificats de cada categoria podran accedir al Campionat del món de l'especialitat.