La selecció catalana tanca el Campionat d’Espanya d’òmnium i madison amb dues medalles

11/02/2024
Federació

La selecció catalana de pista ha disputat el cap de setmana del 10 i 11 de febrer el Campionat d’Espanya d’òmnium i madison amb 14 corredors seleccions per a la cita a Dos Hermanas (Sevilla, Andalusia). La delegació catalana ha tancat els dos dies de competició amb les medalles de bronze aconseguides per Laura Rodríguez a l’òmnium elit femení i Adriana Vargas i Naia Torrent a la madison cadet femenina.

El Velòdrom de Dos Hermanas va acollir el dissabte 10 de febrer les proves òmnium de les categories elit/sub23, júnior i cadet, en les quals la selecció defensava els dos títols aconseguits el 2023. El major èxit català de la jornada va arribar de la mà de la mundialista Laura Rodríguez, que va aconseguir la tercera posició i la medalla de bronze en categoria elit femenina. La pistard badalonina va obrir la jornada amb una segona posició al scratch i va ser quarta a l’eliminació i la puntuació per acabar pujant al podi final de l’òmnium només per darrera d’Eukene Larrarte (Tolosa Club de Futbol) i Margarita López (Illes Balears).

Erik Martorell, per la seva banda, no va poder tornar pujar al podi dels campionats estatals en categoria elit masculina i va acabar 9è en una prova que va guanyar el balear Francesc Bennassar. Tampoc va poder pujar al podi cap dels representants catalans a les categories júnior i cadet: Adrià Garmendia (9è), Marc Zafra (13è), Ivan Rovira (15è), Ferran Marcè (18è), Ainara Inarejos (15a) i Irune Sánchez (16a) en categories júniors i Roc Escobar (26è), Adriana Vargas (7a), Naia Torrent (11a) i Marina Fernández (15a) en cadets.

Per a la jornada de diumenge al matí quedaven els Campionats d’Espanya madison i el dia va arrencar amb medalla catalana a la prova cadet femenina, la primera de disputar-se. Adriana Vargas i Naia Torrent, totes dues del Club Ciclista Baix Ter, van pujar al podi en tercera posició per darrera de les dues parelles de la Comunitat Valenciana, que va dominar la jornada amb cinc ors i tres plates.

Els cadets masculins Roc Escobar i Lucas Strahodinsky van acabar en 9a posició. Pel que fa a la categoria júnior, Adrià Garmendia i Marc Zafra (6a posició) i Ainara Inarejos i Irune Sánchez (6a posició) van aconseguir els millors resultats catalans en una prova que també van disputar Ferran Marcè i Ivan Rovira (11a posició). L’última participació catalana al Campionat d’Espanya de madison va anar a càrrec de Laura Rodríguez i Lucía García, que defensaven títol amb l’objectiu de tornar a ser campiones estatals, però una caiguda a meitat de la prova les va obligar a abandonar tot i no causar, aparentment, danys importants per cap de les dues corredores.

Després dels Campionats d’Espanya, Laura Rodríguez i Erik Martorell iniciaran aquest mateix dilluns 12 de febrer una concentració amb la selecció espanyola a Anadia (Portugal). Durant tota la setmana, una quinzena de corredors seleccionats per la Federació Espanyola realitzaran tests aerodinàmics i proves de força per preparar i valorar les quartetes de persecució per equips masculina i femenina.