Doble cita al calendari gironí d'oci BTT aquest diumenge 24 de març

21/03/2024
BTT

Doble cita al calendari gironí d'oci BTT aquest diumenge 24 de març

Aquest diumenge 24 de març, el calendari gironí comptarà amb dues cites d'important tradició en l'oci BTT. La primera d'aquestes cites es disputarà a Roses (l'Alt Empordà), i és que diumenge se celebra la tradicional Marató Cap de Creus del Club Ciclista Roses, que enguany es celebra per primera vegada la Gravel Marató amb la bike Marató BTT. Els participants tindran un recorregut d'uns 70 km i prop de 2000 metres de desnivell positius tant en la modalitat de BTT com la modalitat gravel, mentre que en el recorregut curt de BTT es faran uns 40 km i 1200 m de desnivell positius.

Els que escollint la modalitat de BTT 70 km tindran el plaer de poder gaudir de pedalar per moltes zones del cap de Creus. Tant la sortida com l'arribada es faran davant del Pavelló Municipal d'Esports de Roses (carretera del Mas Oliva número 43), amb sortida a les 8h del matí.

Per la seva banda, aquest diumenge també serà especial per la disputa de la XXIII Marxa BTT Conca del Daró, que torna a celebrar-se gràcies a l'impuls del Club Ciclista La Bisbal després d'uns anys d'absència. La prova empordanenca torna amb més força que mai, amb dos recorreguts: un de llarg de 43 km i 1100+ i un de curt de  27km i uns 650+.

Els dos traçats transcorren per llocs emblemàtics de la zona, recuperant corriols mítics en un recorregut d'anada i tornada per la conca del Daró, com no podia ser d'altra manera. La llarga serà un trencacames, amb tres pujades més marcades, entre can Font de Muntanya i Puig Gavarres. També hi haurà la pujada del fuet, on hi haurà un obsequi al primer participant que aconsegueixi pujar-la, i un fuet per la resta de participants que la pugin.  La curta compartirà els primers i últims kms amb la llarga, i serà un traçat menys exigent i tècnic que el llarg.