Grans resultats catalans als Campionats d'Espanya escolars

10/07/2018
Carretera

Un any més, els Campionats d'Espanya de ciclisme escolar van resultar un dels punts claus de la temporada pels infantils i cadets catalans, que es van desplaçar a Galícia amb una selecció catalana formada per 26 nois i noies que van aconseguir uns grans resultats, destacant-hi els títols de Sara Méndez en la prova cadet de BTT, d'Oriol Alcaraz en la cronogimcana infantil i les victòries per equips de les fèmines a la prova infantil de carretera i dels cadet en BTT.

La competició va començar divendres amb les proves contrarellotge: en primer lloc, les CRE cadet, en què els nois van aconseguir la 5a posició i les noies, la 9a. Per altra banda, els cadet també van disputar la seva CRI amb Laia Burdoy fregant la medalla amb la 4a plaça i Alejandro Rizzone sent 15è.

Les medalles van arribat a la jornada de dissabte, especialment amb unes proves de BTT molt prolífiques. Catalunya va ser el millor equip cadet a la prova masculina, aconseguint el bronze de Marc Vilardell, i completant la classificació amb Adrián Cuéllar 4t, Roger Ferrer 7è i Juan Pérez 15è. Per la seva banda, després de la seva victòria en línia l'any passat, Sara Méndez es va proclamar campiona d'Espanya cadet de bicicleta de muntanya, amb Nerea Marfil 6a, Sandra Artigas 7a i Claudia Vives 16a, uns resultats que deixaven a la selecció catalana en el 2n lloc per equips.

Una altra medalla d'or com a millor equip es va aconseguir a la prova infantil de carretera entre les fèmines, en què Lucía García era plata i Estefanía Jiménez, bronze, després d'una gran cursa on la valenciana Vania Rico les va superar a l'últim moment, completant la classificació amb el 6è lloc de Laia Bosch i el 20è de Mònica Calero. Dissabte també va aconseguir una medalla d'or Oriol Alcaraz en la cronogimcana infantil, una prova en què la selecció catalana va sumar el bronze per equips, mentre que a la prova en línia Joan Cadena acabava 4t, Iker Bernal 21è, Joel Díaz 42è i Oriol Alcaraz 51è.

Per últim, la competició es va tancar diumenges en les proves en línia cadet. Adrián Ferrer, 4t, va tornar a fregar la medalla a la prova masculina, mentre que a la prova femenina la selecció catalana acabava amb Laia Burdoy 16a, Carolina Miranda 23a, Judith Pradas 42a i Natalia Saavedra 52a. Enhorabona a tots pels grans resultats i, sobretot, per l'experiència!