Jaume Sureda guanya a Ribes, amb Brustenga i Muñoz campions de Catalunya

07/07/2018
Carretera

Jaume Sureda guanya a Ribes, amb Brustenga i Muñoz campions de Catalunya

El balear Jaume Sureda (Caja Rural-Seguros RGA) ha estat aquest dissabte el vencedor d'una bonica 50ª edició del Trofeu Abelard Trenzano, de Sant Pere de Ribes, una de les Grans Clàssiques del calendari català que enguany coronava als campions de Catalunya de carretera 2018 en el seu recorregut de 130 quilòmetres. El jove Marc Brustenga i Guillem Muñoz (primer elit) s'han endut els mallots després d'una cursa exigent, per l'alt nivell de participació (175 corredors) i les altes temperatures.

Sureda formava part del tall decisiu de la cursa que s'ha format a la quarta de les set voltes al circuit al recorregut d'avui, acompanyat per David Gómez (Team Compak), Miguel Briz (Lizarte), Quim Bosque (Controlpack-Badia), Albert Masana (Oleka), Álvaro Marza i Jose Alcaina (Electro Hiper Europa-Ristrasol) i entre els quals ha acabat sortint el campió de la cursa. A l'inici de la darrera volta, el balear s'ha quedat sol amb Marza, Alcaina i un tercer corredor de l'equip valencià, David Piñán, que havia arribat a cap de cursa tot i acabar cedint en els atacs finals.

Finalment, Sureda s'ha destacat en solitari i ha arribat vencedor a meta, acompanyat al podi final de la prova Alcaina (2n) i Marza (3r). La resta dels escapats han estat atrapats pels contraatacs del pilot, que sobretot havien començat en les darreres dues voltes un cop la diferència de l'escapada havia superat el minut. Finalment, el vencedor la setmana passada al GP Sant Pere, el sub23 Marc Brustenga, ha acabat 4t per endur-se el títol català, mentre que Guillem Muñoz (Bluemotors), enguany també campió de Catalunya de marató BTT, ha signat el 6è lloc per endur-se el títol català elit.

"Ha estat una cursa molt divertida i molt dura. He entrat a una de les escapades del principi i no ha pogut ser, però després amb en Marc ens hem tornat a escapar a falta de dues voltes. Finalment no hem pogut atrapar al grup de davant, però per sort hem pogut disputar l'esprint i endur-nos el campionat", explicava Muñoz només baixar del podi. "Estic molt content dels meus resultats sent el meu primer any de sub23. Ens hem escapat a falta de dues voltes i, tot i que l'objectiu era atrapar els de davant, finalment m'he pogut endur el Campionat de Catalunya", celebrava per la seva banda Brustenga, demostrant el seu nivell amb tan sols 18 anys.