Ismael Ventura i Sílvia Roura, primers líders de les MTB Challenge Series

05/12/2017
BTT

Ismael Ventura i Sílvia Roura, primers líders de les MTB Challenge Series

L’inici de les MTB Challenge Series a Cruïlles ha estat un autèntic espectacle. La prova inaugural del circuit disputada a l’Empordà MTB Challenge ha reunit a 700 bikers que han pogut gaudir del massís de les Gavarres i dels corriols de l’Empordà en una autèntica festa sobre rodes. Ismael Ventura i Sílvia Roura han guanyat la prova reina en una cursa molt disputada en totes les seves versions i categories, que fan preveure una temporada apassionant de mountain bike.
 
El pintoresc municipi de Cruïlles ha acollit la primera parada de les MTB Challenge Series en un cap de setmana marcat per les baixes temperatures i un sol radiant que convidava a sortir a pedalar. Les MTB Challenge Series tindran dues entregues més a la Gironès MTB Challenge i la Cerdanya MTB Challenge on els protagonistes de la jornada d’avui, intentaran mantenir la seva posició de privilegi. Ismael Ventura i Sílvia Roura en Marathon, Lluís Navarro i Teresa Costa en Rally, David Fernández en e-bikes i, per equips, David Martí Anglada i Narcís Christia Pujol en categoria  masculina, Sandra Jordà i Javier Salamero en mixte hauran de defensar el seu lideratge al Gironès i la Cerdanya.
 
El tret de sortida a l’Empordà MTB Challenge s’ha donat a les 10 del matí amb la prova reina, la versió Marathon de 75 kilòmetres amb 2.000 metres de desnivell positiu, i ja de seguida els favorits han anat agafant les posicions capdavanteres. Marc Trayter ha estat el primer a prendre la iniciativa juntament amb Oriol Colomé, que defensa la corona aconseguida la temporada passada, i plegats han agafat uns segons d’avantatge respecte a un seguit de ciclistes comandats per Ismael Ventura, Julen Zubero y Ricard Calmet. Amb el pas dels kilòmetres cada ciclista ha començat a marcar la seva estratègia i aquí és on ha emergit la figura d’Ismael Ventura, actual campió d’Espanya de Marathon, que anant de menys a més, ha escalat posicions fins a superar a Marc Trayter quan pràcticament es veia la línia de meta, i després d’un agònic esprint amb Ricard Calmet s’ha imposat a Cruïlles. Ismael Ventura ha aconseguit una important victòria a l’Empordà MTB Challenge amb un temps de 3:39:55, davant Calmet i Marc Trayter, que ha arribat desfondat amb un temps de 3:40:00.
 
En categoria femenina la competició ha estat igualment apassionant. Les fèmines més ràpides, tot i que no competien en modalitat absoluta ja que ho feien per equips, han estat Sandra Jordà i Jamie Bookwalter. En femení absolut una esplèndida Sandra Santanyes ha mostrat els seus galons durant la primera part de la prova, però a la meitat del recorregut s’ha vist superada per Sílvia Roura i ja no ha pogut tornar a connectar-hi. Sílvia Roura per la seva part ha fet gala d’una excel·lent estratègia i just en un descens per corriol que tenia ben assenyalat, s’ha llançat a per Santanyes i la victòria de la meta de Cruïlles. Roura s’ha imposat amb un temps de 5:00:24 i ha declarat a meta que l’atac ha estat al tot o res i que en alguns moments s’ha penedit d’haver saltat tan aviat. Sandra Santanyes ha assolit la segona posició amb 5:09:19 i el podi l’ha tancat Tina Castanyer amb 5:13:52.  
 
En equips els millors en masculí han estat David Martí Anglada i Narcís Christian Pujol (Suria Bicis - Tomàs Bellès) amb 4:08:33, seguits de Gerard Sabaté i Pedro Torrens (Biking Point) amb 4:11:42 i de Lluís Figols i Josep Ito (Altitud Tàndem Sports) amb 4:23:00. En equips mixtes victòria per la dupla Sandra Jordà i Javier Salamero (Team Jordà-Salamero) amb 4:37:12, segona posició per a Jamie Bookwalter i Brent Bookwalter (BCM Racing Team) amb 4:45:23 i tercer graó del podi per a Nuria Lauco i Àlex Albalà (Cycling no limits) amb 5:04:04.
 
En la versió Rally de 38 kilòmetres amb 1.000 metres de desnivell positiu i on han pogut participar ciclistes de tots els nivells, el millor ha estat Lluís Navarro amb 1:50:38. Navarro ha aconseguit la victòria per davant d’Àlex Caballero amb 1:52:31 i de Jordi Hurtós amb el mateix temps. En fèmines la guanyadora ha estat Teresa Costa amb 2:06:34, amb Laura Boadella en segona posició amb 2:17:29 i Natàlia Cebrià en tercer lloc amb 2:29:07. Les e-bikes també han competit a l’Empordà MTB Challenge i el guanyador ha estat David Fernández amb 1:52:22, flanquejat al podi per José Luis Rodríguez amb 2:11:05 i Bernardo López amb 2:19:06.
 
L’impressionant inici de les MTB Challenge Series pronostica una temporada plena d’emocions i satisfaccions. Un circuit molt exigent amb traçats divertits, entretinguts i vibrants que faran les delícies dels amants del MTB. Un circuit on caldrà lluitar cada línia d’arribada i que tindrà la seva segona estació el 18 de febrer a la Gironès MTB Challenge de Sant Gregori i l’esperat final de festa a la Cerdanya MTB Challenge del 3 de juny. Tres proves, un circuit i molts aspirants a poder-lo completar.