L'Empordà, el Gironès i la Cerdanya són les seus de les MTB Challenge Series

01/12/2017
BTT

L'Empordà, el Gironès i la Cerdanya són les seus de les MTB Challenge Series

De l'Empordà al Gironès. Del Gironès a la Cerdanya. Aquest és el repte de les MTB Challenge Series. Klassmark Bike ha dibuixat tres carreres d'autèntica bicicleta de muntanya per donar vida a la segona edició d'aquest prestigiós circuit. Itineraris ràpids, dinàmics i, sobretot, molt divertits. Una trilogia que transportarà als corredors a descobrir els camins i corriols de tres comarques catalanes. Les tres proves oferiran dos recorreguts, Marathon i Rally, pensats i dissenyats per a tot ciclista. A més, els participants de la distància reina podran fer front al quilometratge en parelles o intimant amb la seva bicicleta.
 
Les MTB Challenge Series arrencaran al cor de l'Empordà aquest diumenge 3 de desembre. El poble de Cruïlles donarà vida al primer capítol del circuit. L'Empordà MTB Challenge és la gran novetat de la present edició. Prova inèdita per obrir la competició amb 700 participants en competició. El massís de les Gavarres serà el protagonista en aquest primer assalt. Quilòmetres i quilòmetres de pura adrenalina en un constant puja i baixa excitant. No hi ha lloc més idíl·lic per començar l'aventura que a l'entorn medieval de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní.
 
La Marathon serà la distància més multitudinària del dia. El tret de sortida serà a les deu del matí del diumenge. Per davant, 75 quilòmetres i 2000 metres de desnivell positiu d’autèntic mountainbike. Serà el moment que Oriol Colome (Esteve Team) comenci la defensa de la seva corona en les tres curses de les MTB Challenge Series. A l'Empordà la competència serà atroç. El Buff Scott MTB Team desembarcarà a Cruïlles amb el campió nacional de marató Ismael Ventura i el sempre combatiu Pau Zamora. La dupla Óscar Ferrer i Marc Donadeu seran les bases del Scott Taymory. Julen Zubero (Cicles Zubero), Carlos Portilla (Biking Point) i Roger Argelaguer (Fasol Bikes) completen una graella de luxe. Aquest últim ja sap que és guanyar una prova de les MTB Challenge Series.
 
En noies destaca la presència de Sandra Santanyes (Olympia Cycles). La corredora internacional, ha disputat l'europeu i el mundial de marató aquest 2017, es postula com la gran favorita. A la passada edició es va alçar amb el triomf del Gironès. També prendrà la sortida Sílvia Roura (Esteve Team). L'actual campiona del circuit Núria Lauco (Cycling No Limits) abandona la competició individual per compartir equip amb Alex Albalà. De fet, la competició entre parelles mixtes va ser una de les més emocionants. Amb duples com Ines Rodríguez i Bonaventura Claramunt (Bike Garraf Pansalud) o la formada per Sandra Jordà i Javier Salamero, l'espectacle torna a estar assegurat. Entre les parelles masculines, hi ha els actuals campions Jordi Borell i Guillem Busquets (Arbúcies Pedalant Pel Món).
 
Més enllà dels futuribles vencedors, tots els amants de la bicicleta de muntanya troben en les MTB Challenge Series un repte excitant. Completar els tres recorreguts és el gran objectiu. L'organització també ofereix una distància Rally perquè ningú es quedi fora. Tothom podrà gaudir del millor mountainbike. A l'Empordà ho faran a partir de les 10 hores i 30 minuts. 38 quilòmetres i 1000 metres de desnivell positiu per completar una jornada per recordar.
 
La de l'Empordà tan sols serà un dels tres vèrtexs de les MTB Challenge Series. El segon dels assalts serà el del Gironès el proper 18 de febrer a Sant Gregori. Completarà la trilogia la Cerdanya. El 3 de junyviatjarem fins a Puigcerdà per la fi de festa i coronar als millors del circuit. Les MTB Challenge Series estan a punt d'arrencar