“El ciclisme, l'esport més literari del món”, aquest dimarts a la Biblioteca Vallcarca i Els Penitents

06/11/2017
Federació

“El ciclisme, l'esport més literari del món”, aquest dimarts a la Biblioteca Vallcarca i Els Penitents

Aquest dimarts 7 de novembre, la Biblioteca Vallcarca  i Els Penitents de Barcelona acollirà la xerrada “Ciclisme, l´ esport més literari del món”. L´ acte començarà a les 19 hores.
 
Farà la presentació Ivàn Vega, periodista especialitzat en ciclisme, autor d'"El Cuaderno de Joan Seguidor", inaugurat l'1 de gener de 2011, on recull diàriament la seva experiència com a redactor a les revistes Ciclisme en Ruta, Ciclisme a Fons i Meta 2mil. També és col·laborador de Ràdio Marca, cap de premsa de la Federació Catalana de Ciclisme i col·laborador en guions televisius del programa a Ritme de Pedal que va retransmetre la televisió catalana.

Ha publicat entre altres "Secundario de lujo. Una vida entre campeones", les memòries de Jaime Mir, l'auxiliar més famós de la història del ciclisme que a més compta amb un ampli i de vegades desconegut currículum cinematogràfic.
 
Aquesta activitat entra dins del cicle temàtic “Lletres a la pista” un programa de presentacions on diversos escriptors, editors i crítics, des de la seva mirada, ens acostaran als llibres més fascinants i captivadors de cada esport.
 
Tot i que la literatura esportiva ha existit sempre, des de fa uns anys n’hi ha hagut un creixement: han nascut editorials especialitzades i els lectors s’hi han abocat.

El periodisme esportiu no és només espectacle, és un gènere que s’acosta al periodisme tradicional, a les històries d’investigació, que busquen el personatge o la gran gesta.

En aquest cicle, diversos escriptors, editors i crítics, des de la seva mirada, ens acostaran als llibres més fascinants i captivadors de cada esport.
 
Segueix i comenta aquest cicle amb #LletresALaPista.

Per veure tota la informació: http://guia.barcelona.cat/ca/detall/l-aventura-de-llegir-cicle-tematic-literari-xerrada-lletres-a-la-pista-el-ciclisme-l-esport-mes-literari-del-mon-_99400525839.html