Es completen les MTB Challenge Series

09/07/2017

Es completen les MTB Challenge Series

Les MTB Challenge Series ja són una realitat. Han estat tres maratons de la bicicleta de muntanya més pura. Un viatge que ens ha transportat a tres de les nostres comarques. Una oportunitat única per conèixer-les pedalada a pedalada. El Berguedà agafava el relleu del Gironès i la Cerdanya per posar-hi el punt final. Era el moment de coronar els campions. Oriol Colome i Núria Lauco feien bons els pronòstics per alçar el títol de les MTB Challenge Series. Les duples Jordi Borrell i Guillem Busquets, en equips masculins, i Núria Surià i David Martí, en equips mixtes, serien els altres grans triomfadors d’aquest diumenge 9 de Juliol.

Centenars de bicicletes omplien els carrers de La Pobla de Lillet, punt de sortida i arribada de la Berguedà MTB Challenge, per emprendre una nova aventura pels camins i corriols de la Serra del Catllaràs i els Rassos de Tubau. Aquest era l’escenari de la tercera i última prova del nou circuit de bicicleta de muntanya impulsat per Klassmark Bike. Oriol Colome (Bicis Esteve) no va sentir la pressió de ser el màxim favorit per endur-se el màxim guardó. Tot i que se li escapava la victòria parcial, el tercer esglaó del podi era suficient per seguir al capdavant de la classificació general. Els més ràpids del Berguedà serien Guillem Muñoz, segon, i Roger Argelaguer, primer. Els de Fasol Bikes creuaven la línia d’arribada pràcticament junts per firmar un temps de 4 hores 20 minuts i 42 segons.

Les noies calcaven el guió de la competició masculina. Mentre les 5 hores 51 minuts i 45 segons situaven a Eva Martín (CC Roses) com la més ràpida del dia, la segona posició de Núria Lauco (Cycling No Limit) la consolidava al capdavant de les MTB Challenge Series. El premi a la regularitat. Núria Surià (Surià Bicis) i Inés Rodríguez (Bike Garraf Pansalud) serien les altres dues protagonistes, però ho farien acompanyades de les seves parelles David Martí i Bonaventura Claramunt respectivament. L’organització oferia la possibilitat de fer front a la competició formant tàndem. La competició entre parelles mixtes no s’ha decidit fins al darrer metre. La victòria de Núria Surià i David Martí a la Berguedà MTB Challenge venia acompanyada del premi de la general. Una general que s’ha endut Jordi Borrell i Guillem Busquets (Arbúcies Pedalant pel Món) en equips masculins, tot i que la victòria parcial ha estat per Pol Recasens i Cristian Salazar (Insaciable Bike).

L’itinerari de 78 quilòmetres i 2500 metres de desnivell positiu recorria llocs tan fascinants com el Roc del Catllaràs, el Prat Gespador, Sant Romà de la Clusa, el Pedró de Tubau o el Coll de Merolla. A part de la marató, puntuable pel circuit, la Berguedà MTB Challenge també oferia un recorregut de 42 quilòmetres i 1400 metres de desnivell positiu perquè tothom pugues gaudir d’aquests paratges. Els primers a arribar a La Pobla de Lillet han estat Artur Martí i Anna Güel. Allà est trobaven un poble entregat per rebre la caravana de les MTB Challenge Series i, sobretot, a tots els herois i heroïnes que les fan possible.