Tot a punt per a la 25a edició de LaTramun amb el millor BTT internacional

06/10/2023
BTT

Tot a punt per a la 25a edició de LaTramun amb el millor BTT internacional

Ja ha començat el compte enrere per a la 25a edició de LaTramun, prova referent del BTT a Catalunya, que es celebrarà el diumenge 15 d’octubre al Gironès. La prova organitzada pel Club BTT Fornells tornarà a comptar amb una prova XCM de categoria internacional UCI Class 2, a més d’una prova XCC i la TramunKids, una prova per a les categories infantils.

A cavall entre la Garrotxa, La Selva i el Gironès, LaTramun té un caràcter únic marcat pels paisatges excepcionals per on transcorre. La prova és un excusa per recuperar corriols amagats i és un regal del que l’organització en vol fer còmplices als participants per a que visquin un moment únic. Així doncs, la prova no és només una cursa, sinó que és una passió dels que la creen i l’emmotllen amb un objectiu que transcendeix la competició.

Això ha convertit la prova en una cita única i en un clàssica que molts no es volen perdre de cap manera. Coneguda pels seus corriols, molts d’ells netejats, preparats o, fins i tot, fets de nou per a l’ocasió, la prova marató presenta un recorregut de 81 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell positiu, amb inici a la cooperativa Verntallat de La Vall d’en Bas i final al pavelló de Fontajau de Girona. LaTramun XCM UCI, que forma part de les UCI MTB Marathon Series, va deixar el 2022 les victòries de Txell Figueras i Hugo Drechou.

Per la seva banda, la prova XCM tindrà el punt de sortida a Les Planes d’Hostoles i presentarà un recorregut de 45 quilòmetres amb 1.100 metres de desnivell acumulat abans d’arribar, igual que el recorregut marató, al pavelló de Fontajau de Girona. Enguany, LaTramun es segueix reinventant i un 60% del recorregut per on passaran els corredors és inèdit i no trepitjat durant les edicions anteriors.

Paral·lelament a les dues proves també es disputarà La TramunKids, una prova que forma part del calendari escolar català. La categoria infantil sortirà a les 8.30 hores des de Santa Afra (Sant Gregori, Gironès) i disputarà els últims 17,5 quilòmetres del recorregut de marató. Les categories aleví i principiant es correran en un circuit de 2 quilòmetres, la categoria benjamí ho farà en un circuit d’1 quilòmetre i la categoria prebenjamí disputarà 500 metres de recorregut. Les inscripcions per a La TramunKids es tancaran el dimarts 10 d’octubre a la mitjanit.

Foto: Jordi Carruana - LaTramun