Txell Figueras i Hugo Drechou s'emporten la victòria a LaTramun 2022

17/10/2022
BTT

El BTT català va tornar a viure un dels seus dies més emblemàtics aquest diumenge 16 d'octubre amb la disputa de la 24ª edició de LaTramun,  la prova emblema del Club BTT Fornells de la Selva que un any més ha portat als límits del seu esperit 'singletrack marathon' amb uns recorreguts acabats al Pavelló de Fontajau de Girona que van fer gaudir i portar al límit a tots els participants.

La seva prova estrella, la prova de Marató BTT de categoria internacional UCI C2M, va tenir per vencedors la catalana Txell Figueras (Buff-Megamo) i el seu company d'equip, l'especialista francès Hugo Drechou. Els dos van poder celebrar en solitari les seves victòries després de superar el repte dede 81 quilòmetres de recorregut, amb 2.300 metres positius i 2.700 negatius amb sortida des de la Cooperativa la Vall d'en Bas – Verntallat.

En el cas de la prova masculina, Drechou va estar acompanyat al podi pel vencedor de la darrera edició, el català Francesc Guerra (Scott-Cala Bandida) i del portuguès José Días, en una prova d'alt nivell en què també entraven dins el top 10 els catalans Cristofer Bosque (XSauce), 5è, Guillem Cassú (Buff-Megamo), 6è, i el veterà Ismael Ventura (esMTB.es), que era 9è. Per la seva banda, Figueras estava acompanyada al podi per la estoniana Greete Steinburg (MTB Pro Merchandising Racing) i l'alemanya Bettina Janas (Sportograf.com).

La jornada també va comptar amb la disputa de la prova XCC, amb 43 quilòmetres de recorregut amb 900 metres de desnivell positiu i triomfs per a Fernando De Pablo (Bike Girona) i Alicia Margalejo (Xabia's Bike), mentre que durant el matí es va celebrar La Tramun Kids, la prova per a les categories inferiors que va reunir a més de 150 participants.

El circuit de Fontajau va acollir els circuits per donar espai als més petits amb les proves de pre-benjamins, benjamins, principiants i alevins, mentre que mantenint l'aposta de l'any passat, els ciclistes infantils van tenir la oportunitat de disputar la prova en línia, recorregut els darrers 10 quilòmetres de la prova de Marató. David Belmonte (Biketrial Torredembarra) va aconseguir la victòria en aquesta darrera categoria per davant de Dami Matamala i Ralph Perea (BTT Fornells), mentre que entre les fèmines va guanyar Aina Sánchez (BTT Fornells) per davant de Martina Pellicer (CC Baix Ter) i Janna Musquera (CC La Garriga).

5. Jordina Muntadas (Cannondale-TB) a 48:09

Tota la informació, fotografies i classificacions, a la pàgina web de La Tramun.

Fotografia: Ferran Soler / La Tramun