Francesc Guerra i Sonia Quiroga guanyen l'edició més dura de LaTramun

10/10/2021
BTT

Francesc Guerra i Sonia Quiroga guanyen l'edició més dura de LaTramun

La "singletack marathon" La Tramun, UCI Marathon C1, ha tornat a fer gala del seu eslògan amb un recorregut que, basant-se en el traçat estrenat el 2020, ha sofert algunes variacions amb la introducció de nous corriols i una dura ascensió addicional, que de ben segur recordaran tots els participants. El terreny de joc d'aquesta 23a edició han estat 77 km amb 2.400 metres de desnivell positiu i gairebé 3.000 metres de desnivell negatiu. Sense fang, i amb un grip ideal, els participants han pogut gaudir d'una de les edicions amb els corriols en millors condicions dels últims anys. 

La graella de sortida d'aquesta 23a edició comptava amb destacadíssims noms del btt mundial,amb els bikers locals Francesc Guerra, Ever Alejandro Gómez, Guillem Cassú o Ismael Ventura, davant la important delegació de corredors forans, encapçalada pel nombrós equip txec Ceska Spořitelna - Accolade, que incloïa a la llegenda Jaroslav Kulhavy, però també amb noms com el doble guanyador de la cursa, el belga Sebastien Carabin, o el francès Hugo Drechou.

Com és habitual la pujada inicial per asfalt a Xenacs, l'únic tram fàcil fora del laberint de singletracks de LaTramun, servia per fer la primera selecció important del dia que deixava al capdavant a un grup nombrós amb tots els favorits i amb noms com el jove Dídac Carvacho. Carabin cedia, dient adéu a una possible tercera victòria a LaTramun, i Ever Alejandro Gómez era qui més portava el pes de la cursa. Seria Francesc Guerra (Buff Scott) qui, al voltant del km 48, poc abans d'afrontar una de les pujades més llargues i dures de la prova, es destacava en solitari i només Drechou intentava seguir la seva estela. La cursa es trencava completament i tots els ciclistes rodarien individualment, amb Guerra amb un ritme inaccessible per la resta de rivals, i presentant-se a l'arribada en solitaria conseguint la seva segona victòria en la prova. En segona posició, arribava el txec Marek Rauchfuss , mentre que Ever Alejandro Gómez també aconseguia superar a Hugo Drechou per ser 3r, amb el propi Drechou 4t i Guillem Cassú completant el top-5 del dia.

En categoria femenina no hi havia cap ciclista que partís com a gran favorita i tot semblava estar molt obert en la lluita per la victòria. La més ràpida acabaria sent Sonia Quiroga (RR Bikers), que superava a Gisela Biguet, amb Ania Fontanet a la 3a plaça, Elisabet Escursell era 4ª i Àgata Safont completava el top-5 del dia.

LaTramun també celebrava el seu recorregut XCC, amb 44 km per descobrir l'essència de la cursa sense necessitat d'afrontar el dur recorregut llarg. Una jornada del millor btt per a tots aquells que comparteixen una filosofia de passió pels corriols, la mateixa que mou a tot un equip de persones que treballen des de fa anys per donar a conèixer a tothom el paradís per la btt que té Girona.

LaTramun Kids segueix creixent
Per la seva banda, més de 150 ciclistes de les categories de formació entre pre-benjamins i infantils han pres part durant el el matí a les curses de LaTramun Kids. Els circuits per als més petits han estat situats al Pavelló de Fontajau, mentre que els participants de la categoria infantil han pogut gaudir dels darrers deu quilòmetres del recorregut XCC sortint des de Santa Arfa, en una gran experiència pel salt a la categoria cadet que ja preparen de cara al 2022.

[Foto crèdits: Jordi Carruana / La Tramun]