Hugo Drechou i Txell Figueres alcen els braços a LaTramun

16/10/2023

Aquest diumenge 15 d’octubre s’ha celebrat una de les últimes grans cites de la temporada de BTT amb la 25a edició de LaTramun, una prova clàssica a les Comarques Gironines que suposa una de les grans fites del calendari internacional de BTT Marató de categoria internacional UCI Class 1 i amb alguns dels grans especialistes del XCM, que es disputa sota l'organització del Club BTT Fornells.

La prova reina de la jornada va sortir des de la cooperativa Verntallat de La Vall d’en Bas (Garrotxa) per afrontar un recorregut de 81 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell que portaria als ciclistes fins a la meta de Girona, davant el pavelló de Fontajau. El ciclista natural de Ceret, Hugo Drechou (BUFF Megamo Team), i la ciclista catalana Txell Figueras (Buuf Megamo Team) van ser els guanyadors de la prova i van repetir d’aquesta manera el triomf que tots dos ja havien aconseguit el 2022.

Tots dos van aconseguir creuar la meta en solitari després d’un esforç de quatre hores i mitja en la categoria masculina i prop de sis hores en la femenina. Drechou va avantatjar amb només 20 segons a l’alemany Martin Frey (Singer Racing Team) i en un minut a l’estonià i company d’equip Peeter Prus (BUFF Megamo Team). El català Guillem Cassú (Sant Gregori i el Llémena) va acabar quart i va estar molt a prop de pujar al podi en la carrera de casa. En la prova femenina, per la seva banda, Bettina Janas (Sports Photograf) i Cristina Morán (Cangas de Onís Ciclismo) van acompanyar Txell Figueras al podi.

LaTramun també va viure la tradicional prova XCC, amb sortida des de Les Planes d’Hostoles (Garrotxa) i 45 quilòmetres de recorregut que incloïen 1.100 metres de desnivell positiu acumulat. En aquesta distància, els més ràpids van ser els cadets Pol Creus i Aina Sánchez (BTT Fornells), mentre els triomfs en categoria open eren per a per a Gil Sánchez (CC Pla de l'Estany) en categoria masculina i Ariadna Puig en categoria femenina.

Per últim, la jornada de diumenge també va servir per celebrar La TramunKids, una prova per a les categories de formació. La carrera més exigent va ser la categoria infantil, que va disputar els últims 17,5 quilòmetres de la prova de marató des de la zona esportiva de Sant Gregori (Gironès) fins a Fontajau i va deixar les victòries de Marc Guiradó (CC Baix Ter) i Zaira García (Jufré Vic-ETB). Per a la resta de categories escolars, des de prebenjamins fins a alevins, les proves es van disputar en diferents circuits organitzats al parc de les Ribes del Ter, zona d’arribada de les proves XCM i XCC.

Coincidint amb el 25è aniversari de la competició, el Club BTT Fornells, organitzador de la prova i una de les escoles de ciclisme de referència a Catalunya, va fer entrega d’un obsequi d’agraïment a la Federació Catalana de Ciclisme que va rebre Carles Ferrer, delegat de la FCC a Girona.