Laura Rodríguez, Abel Balderstone, Alba Riera i Adrià Pericas, grans reconeixements del ciclisme català 2023

13/11/2023
Federació

Laura Rodríguez, Abel Balderstone, Alba Riera i Adrià Pericas, grans reconeixements del ciclisme català 2023

La gala d'Homenatge del Ciclisme Català 2023 que organitza la Federació Catalana de Ciclisme el pròxim dissabte 18 de novembre reconeixerà a Laura Rodríguez i Abel Balderstone amb els premis de millor trajectòria esportiva i a Alba Riera i Adrià Pericas amb el premi revelació. Aquests són els quatre grans noms de la temporada 2023 que rebran a la seu de l’INEFC Barcelona el seu homenatge juntament amb la resta de reconeixements del ciclisme català en les seves diferents disciplines.

Laura Rodríguez, que ha completat la seva primera temporada en un equip UCI de carretera amb Laboral Kutxa-Fundación Euskadi, rebrà el premi a la millor trajectòria esportiva. La badalonina està vivint la seva consolidació a l'elit del ciclisme en pista, com ho demostra sent la vigent campiona d'Espanya d'òmnium, madison i scratch i amb els seus creixents resultats internacionals, en què aquest any hi han destacat el 7è lloc en l'eliminació al Campionat d'Europa, on també va ser 8a amb l'equip de persecució per equips, o el 6è lloc a l'eliminació a la Copa del Món d'El Caire. Vencedora de la Copa Catalana de Fèmines de carretera i campiona de Catalunya de pista, també va prendre part a la primera edició de La Vuelta Femenina.

Per la seva banda, el premi a millor trajectòria esportiva masculina serà per Abel Balderstone. El d'Ullastrell ha estat gran protagonista en la seva primera temporada com a professional a les files de l'equip navarrès Caja Rural-Seguros RGA, amb qui ha aconseguit estrenar el seu palmarès amb una victòria d'etapa al GP Beiras e Serra da Estrela portuguès, on va ser 2n a la classificació general. El jove català ha demostrat la seva solidesa i potencial escalador amb grans actuacions com el 10è lloc al Tour d'Hongria, 18è a la Vuelta a Asturias o bones participacions a la Volta a Catalunya i Volta al País Basc, fet que li van valer el seu debut en grans voltes a la Vuelta a Espanya, on va ser 20è a la classificació dels joves i va tenir protagonisme en les escapades.

Tancant els grans homenatges del Ciclisme Català 2023, rebran els premis revelació d'enguany dos noms que s'han fet el seu nom en el panorama internacional com Alba Riera i Adrià Pericas. Riera, amb tan sols 15 anys, s'ha consolidat a l'elit del trial internacional amb una temporada per emmarcar, en què es va proclamar campiona d'Espanya i Catalunya absoluta, va ser 1a als Jocs Mundials de la Joventut del País Basc, 2a al Campionat d'Europa i 3a al Campionat del Món absolut, com a cirereta d'una temporada que també la va veure guanyar a casa a la Copa del Món de Trial celebrada a Vic. Per la seva banda, Pericas ha estat un dels grans noms del ciclisme júnior de carretera estatal i europeu. El ciclista de l'Europa-Tadesan-Bluepower ha fet una temporada espectacular en el seu primer any a la categoria, en què s'ha proclamat campió de Catalunya en ruta i CRI, subcampió d'Espanya de contrarellotge, i especialment ha tingut una destacada presència al calendari internacional: 5è a la general de l'Eroica de Copa de les Nacions, on va guanyar la classificació de la muntanya, 8è a la general de la Vuelta a Madrid sub23, 23è a la París-Roubaix júnior o 26è al Mundial de la categoria disputat a Glasgow.