Sant Andreu de la Barca torna a vibrar amb el millor DH

11/03/2024
DHi

Els millors especialistes catalans, estatals i internacionals de descens es van reunir aquest cap de setmana del 9 i 10 de març al XXX Gran Premi Maxxis – Sant Andreu de la Barca, una prova de referència organitzada anualment pel Moto Club Sant Andreu. La prova del Baix Llobregat ha reunit en la seva 30a edició prop de 300 riders nacionals i internacionals.

Amb un circuit renovat respecte les últimes edicions, el Gran Premi va ser la cita inaugural de la Copa Catalana DH i la segona prova de la Copa d’Espanya de DH. La igualtat va marcar un cap de setmana que va acabar amb doble victòria britànica. En la prova masculina, l’anglès Jack Piercy (Commencal Les Orres) va ser el més ràpid en la mànega final amb un temps de 1’54’’79 i es va adjudicar la victòria per davant del català Ferran Jorba (Moto Club Sant Andreu) i l’irlandès Greg Callanghan (Red Bull), que havia estat el més ràpid en la classificatòria. El també local Ignasi Jorba (Moto Club Sant Andreu), vencedor de la prova el 2023, es va quedar a menys de mig segon del podi i va ser quart.

Entre les fèmines, la victòria absoluta ha estat per a l’escocesa Ella Conolly (Cannondale), en un gran estat de forma, que a la baixada final va millorar les prestacions respecte a la classificatòria i amb un temps de 2’14’’87 es va acabar imposant a Lisa Baumann (Commencal Les Orres) i Gloria Scarsi (Canyon), que havia estat la millor en la classificatòria. En les categories formatives, Noa Hirst (Planet MTB) i Marta Perxachs (Club BTT Fornells de la Selva) van ser els millors júniors i Marcel Barrachina (BTT Avià Descens Team Club) i Laura Marquez (Planet MTB) va guanyar en cadets.

Amb aquests resultats, Piercy i Conolly donen el relleu a Ignasi Jorba i Aina González com a vencedors de la prova i inscriuen el seu nom en el prestigiós palmarès del DH Sant Andreu. En el descens català, la Copa Catalana DH es reprendrà el diumenge 14 d’abril a Almatret.

XXX Gran Premi Maxxis - Sant Andreu de la Barca:

• Elit: Jack Piercy (Commencal Les Orres) i Ella Conolly (Cannondale)
  • Júnior: Noa Hirst (Planet MTB) i Marta Perxachs (Club BTT Fornells de la Selva)
  • Cadet: Marcel Barrachina (BTT Avià Descens Team Club) i Laura Marquez (Planet MTB)
  • Infantil: Oriol Alcalá (Club Esportiu Artsport Banyoles)
  • Màster 30: Gabriel Yeray Vargas (Vadebicis) i Elisabeth Guillén (Club Ciclista Cat Bike)
  • Màster 40: Pasqual Canals (Moto Club Sant Andreu) i Manon Hooijschuur
  • Màster 50: Matthiieu Weidner
  • Màster 60: Antoni Prat

Classificacions i galeria de fotos del XXX Gran Premi Maxxis - Sant Andreu de la Barca, a la pàgina web de la RFEC