Ignasi Jorba i Aina González s’imposen al Gran Premi Maxxis de Sant Andreu de la Barca

13/03/2023
DHi

Aquest diumenge 12 de març s'ha celebrat la 29ª edició del Gran Premi Maxxis Sant Andreu de la Barca, prova puntuable per a la Copa d’Espanya de descens. La prova va viure dissabte la jornada d’entrenaments i diumenge la baixada classificatòria i la prova final.

Els temps marcats a les classificatòries feien presagiar de nou una final d'infart a la categoria Elit Masculí, que es preveia amb emoció fins l'últim moment. El temps a batre era menor a mesura que baixaven els corredors, fins que el local Ignasi Jorba va creuar la meta aturant el crono en 1:46.60, gairebé 10 segons menys que el seu temps de la classificatòria. Va superar per 2.68 segons el temps marcat pel també local Adrián González, que acabaria segon. D'aquesta manera, després d'haver pujat al podi diverses edicions aquests darrers anys, Jorba es va imposar finalment al mític DH de Sant Andreu. El podi a Elit Masculí el va completar Dani Tell en tercera posició. L'incombustible Iván Oulego, vencedor la temporada passada, i Mariano Mari van acabar en quarta i cinquena posició respectivament.

A la categoria Elit Femení la cursa va estar molt més disputada i igualada entre les dues primeres classificades. Aina González ja va marcar el millor temps a la classificatòria, superant en tan sols 0.13 segons el temps de Zoe Zamora, i va repetir pràcticament el mateix resultat a la final. La corredora becada dins el Programa Futur de la Federació Catalana de Ciclisme es va adjudicar la victòria superant en 0.15 segons el registre de Zamora, segona.

El DH de Sant Andreu estava organitzat pel Moto Club Sant Andreu de la Barca i va mobilitzar gairebé 90 voluntaris per fer possible que la carrera es repeteixi edició rere edició. L'any vinent, la prova celebrarà el seu 30è aniversari.

• Elit masculí: Ignasi Jorba
  • Elit femení: Aina González
  • Júnior masculí: Ton Rusiñol
  • Júnior femení: Kira Zamora
  • Cadet masculí: Oriol Cuadrat
  • Cadet femení: Laura Márquez
  • Màster 30 masculí: Pasqual Canals
  • Màster 30 femení: Elisabeth Guillén