10a Marxa Cicloturista Amer - St. Martí Sacalm

Informació de la prova

 • Dia: 27-03-2022
 • Hora sortida: 08:30
 • Adreça sortida: Pça Vila d'Amer
 • Població: Amer
 • Comarca: Selva - Girona
 • Modalitat/s: Cicloturisme - Marxa Carretera (Oci)
 • Caràcter: Autonòmic
 • Tipus: Línia
 • Quilòmetres totals: 138 Km
 • Id: 5162534

Observacions:

         LLARGA          CURTA
DistànciaDesnivellDistànciaDesnivell
13928001312200
 Inscripcions 
 

Marxa Cicloturista amb dos recorreguts amb sortida d'Amer (Girona), recorregut llarg de 139 km i 2800 metres de desnivell positiu, amb final a St. Martí Sacalm i el curt amb 131 km i 2200 metres de desnivell positiu amb final a Amer.

Informació dels ports:

 1. Alt del Pla de les Arenes – Amb 29 km i 835+ és el port més llarg de la marxa. Deixant la població d’Anglès i fins a Osor, ens trobem un inici amb 9 km de pendents suaus. Sortint d’Osor comencen 5’5km al 5%, la part més dura i enganxosa del port, així com també la més sinuosa. Un seguit de quilòmetres ràpids, sense deixar mai el desnivell positiu, ens duran a Sant Hilari Sacalm, que un cop travessat, ens encaminarem al Pla de les Arenes amb 4km al 4’5%.
 2. Coll de Romegats – El port més curt de la marxa però el que té l’inici més dur. Després de la llarga baixada per Collsesplanes i de passar Sant Sadurní d’Osormort, ens trobarem amb unes rampes de fins a l’11% per entrar en calor i com a preludi dels 4,1 km al 4,6%, tot vorejant l’Eix Transversal.
 3. Coll de Bracons – Amb dues parts diferenciades, el Coll de Bracons és el sostre la marxa amb 1148 m. Després d’un descens sortint de Sant Pere de Torelló començarem un continu puja i baixa amb alguna rampa important amb una carretera molt revirada. A partir de Sant Andreu la Vola, km8 de port, comença la part més dura i constant del port amb 5,5 km al 7,2%. Ben bé sortint del poble, ens trobarem unes rampes de fins al 14%, coincidint amb unes corbes de ferradura molt boniques i amb el quilòmetre més dur de la marxa amb un desnivell del 10,4%. La part final, per constant i per la feina feta, es pot fer llarga a més d’un.
 4. Alt de Sant Martí Sacalm –  (Només recorregut llarg) Aquells que decidiu acabar la marxa llarga, us quedaran 8.3km al 7%. La constància de la pujada farà que aquells que hagueu guardat un punt, se us faci interminable. L’esforç val la pena; la corba del mirador, la font de la Teula i la majestuosa cinglera del Far. I la recompensa a molts dies d’entrenament per coronar els 139 km i 2800+ de la Marxa Cicloturista Amer-Sant Martí.

Prova puntuable per:

Dades de l'organitzador

Documentació de la prova

Classificacions

No disponibles

Llistat de participants

No disponibles

Informació tècnica

No disponibles

Geolocalització

Veure la geolocalització a google maps