Manel Ibars i Albert Batlle, guanyadors al 4X Snow BTT Vallnord

20/02/2006
DHi

La tercera edició del 4X Snow Vallnord que estrenava circuit i categoria, obria l?espectacle del descens sobre neu a tots els bikers i afeccionats, aconseguint reunir a més de 80 corredors procedents de diferents llocs de la geografia espanyola, andorrana i francesa.

A primera hora del matí, i després d?una forta nevada, la climatologia no era la més idònia per a disputar una prova d?aquestes característiques. A mesura que anaven passant els minuts el cel s?anava obrint fins a deixar unes condicions de temperatura i neu perfectes per al 4X Snow BTT.

A les 10.30 puntualment començava el descens individual cronometrat per determinar l?ordre dels 32 escollits que passaven al 4X. L?alemany Sascha Meyenborg era l?encarregat d?obrir el traçat establint un primer temps de referència 20?76. Ràpidament, però, s?ha posat en primera posició el francès Fabien Cousinie (19?55) que també ha vist com Carlos Pascual el sobrepassava per només una centèsima (19?54), aconseguint el millor temps scratch dels descensos classificatoris. En categoria Open, on van participar més de 45 pilots, el millor va ser Didac Navarro (20?99) per davant d?Albert Batlle (21?04).

Tots els caps de sèrie van aconseguir passar sense problemes la primera ronda del 4X, però a partir de la segona mànega noms de la talla d?Oscar Saiz, Himar Sánchez, Andreu Lanodeguy o David Acedo van veure com la final se?ls esvaïa. Els encarregats de fer gaudir els espectadors i resta de corredors a la gran final han estat Carles Barcons ?Campió d?Espanya-, Manel Ibars, Chus Castellano ?reconegut especialista de BMX i descens- i el francès Fabiane Cousine. Contra tot pronòstic, el guanyador final ha estat Manel Ibars, que comentava ?ha sigut una gran sorpresa. Venia aquí ha disfrutar de la prova i, de mica en mica, m?he trobat més bé. Realment no m?esperava guanyar en una prova amb noms tant importants com els que s?han reunit a Vallnord.?. En segon lloc entrava Chus Castellano, tercer Carles Barcons i quart el francès, que va patir una caiguda en el tram intermig. En la categoria Open, Albert Batlle va aconseguir imposar-se en una emocionant final a  Gerard Ascon, Albert Vilaró i Albert Vallès.

La matinal va acabar amb el lliurement de premis en el que cal destacar (premis en metàl·lic de banda) que tots els participants rebran un forfait d?un dia per disfrutar del Free Bike Area de Vallnord.