El Gran Premi Massi- Copa Catalana BTT Internacional s´ estrena amb triomfs d´ Hermida i Fullana

12/03/2006

451 corredors van participar en la prova inaugural del Gran Premi Massi - Copa Catalana BTT Internacional 2006 disputada a Banyoles

La primera de les vuit proves que formen part del Gran Premi Massi ? Copa Catalana BTT Internacional 2006 va tenir una espectacular estrena amb la participació de noms il·lustres de la modalitat com Josep A. Hermida (Multivan-Merida), Cedric Ravanel (Lapierre), Peter Riis (Cannondale), Juan Pedro Trujillo (Massi-Abarth), Carlos Coloma i Iván Álvarez (Proflex), Marc Trayter (Maxxis-MSC), i les fèmines Marga Fullana (Spiuk-Illes Balears), Cecile Rode (Lapierre) i les catalanes Sandra Santanyes (Massi-Abarth), Neus Parcerisas (MSC) o Cristina Mascarreras (Tot Vici amb bici).

El circuit preparat pel club Ciclista Banyoles presentava importants modificacions sobre el traçat d'edicions anteriors amb nous trams tècnics on el nombrós públic assistent podia accedir amb facilitat. L'espectacular zona de sortida estava situada en el Parc de la Draga just al costat de l?Estany de Banyoles.

A les 12.00 del migdia i amb un sol radiant es donava la sortida de la carrera dels Èlit, Sots-23 i Sots-21. El gironí Marc Trayter tenia difícil revalidar el triomf de l'any passat ja que al costat d'ell havia els millors bikers del moment.

Des del principi el protagonisme se?l va dur Hermida que ja en la primera volta rodava al costat del francès Ravanel al capdavant de cursa. Per darrere els seguien un grup de quatre ciclistes (Coloma, Trayter, Riis i Mantecón) a 40? i a 50? la parella formada per Martí Gispert (Freebike) i Joan Llordella (Ambisist). A la tercera volta Trayter i Riis es despenjaven del grup i mantenien un minut de distància per sota de la parella Hermida-Ravanel. En la següent volta va decidir-se la cursa, ja que un fort canvi de ritme de Hermida li va permetre deixar enrere al francès que passava per meta un minut més tard que el català, mentre Trayter i Riis mantenien un duel per la tercera posició. Martí Gispert i un gran Sergio Mantecón (Massi-Abarth) ?primer sots-23, es disputaven la cinquena plaça amb un còmode avantatge sobre Iván Álvarez i Llordella. En la última volta Hermida (1h41?58?) va mantenir les distàncies amb Ravanel que entrava segon a?1 16? del guanyador. Finalment, la tercera posició es va decantar a favor de Riis que va entrar 10? per davant de Trayter. El primer ciclista sub-21 classificat va ser José López (Coluer-Manaval) amb un temps de 1h53?25? i a 11?27? de Hermida.

En fèmines, la dominadora absoluta de la prova va ser Marga Fullana que es va distanciar de totes els seus rivals ja en els primers quilòmetres. La francesa Cecile Rode es va mantenir en una còmoda segona posició per davant de Neus Parcerisas i Cristina Mascarreras durant les quatre voltes al circuit de 9 km aproximadament. Aquestes posicions es van veure inalterades al llarg de la competició. Així doncs, Marga Fullana finalitzava primera amb 1?45? de distància sobre Rode i 3?46? sobre Parcerisas. Mascarerras era quarta a?4 49? i la belga Catherine Delfoss (Massi-Abarth) era cinquena a més de cinc minuts i mig.

Un dels duels més interessants de va viure en categoria júnior on el francès Jonathan Genthon (Egobike) va rodar al capdavant durant les tres primeres voltes, però David Lozano (Morenito) va aconseguir arrabassar-li la primera posició en una última volta trepidant. El també francès, Frederic Balaguer va ocupar la tercera posició del podi.