Sergio Mantecón i Cristina Mascarreras, campions de la Copa Catalana BTT Internacional 2006

01/10/2006

Prop de 200 bikers es van donar cita en la vuitena i última prova del Gran Premi MASSI Copa Catalana BTT Internacional 2006 que es va disputar en la població de Calaf (Barcelona). El nombrós públic assistent va vibrar amb el ràpid traçat ?d'aproximadament 11 km- amb sortida i arribada en el cèntric Passeig de Santa Calamanda.

La prova presentava un interessant cartell amb els millors bikers nacionals del moment: Ruzafa i Lejarreta (Orbea) ?el primer és dos vegades Campió d?Espanya i el segon va ser Campió del Món junior-, Gispert (Freebike), Mantecón (Massi Abarth), Trayter (Maxxis) a més del danès Peter Riis (Canondale) i l'argentí Darío Gasco (Facimo).

La primera sortida, programada a les 10 del matí, centrava la seva atenció en conèixer la classificació final del campionat en les diferents categories. La prova va ser encapçalada des de la primera volta pel júnior del Massi Abarth Eduard Recasens, qui estava disposat a posar les coses difícils al líder del circuit de la seva categoria David Lozano. En el primer pas per meta ?de 3 voltes- rodava al costat del corredor del Illes Balears i de categoria Màster-30 Miguel Juan Adrover, qui seguiria de prop a Recasens fins a finalitzar la carrera. Finalment ambdós es van dur amb autoritat la victòria de la seva categoria, encara que no van poder adjudicar-se la primera posició del circuit.

La carrera de fèmines va viure una jornada de clar color Massi, amb victòria de Sandra Santanyes i segon lloc per Mercè Tussell. Cristina Mascarreras (Tot Vici amb bici), sabent que era vencedora del campionat va controlar les forces i va entrar finalment en tercera posició. En màster 40 el vencedor va ser Javi Salamero (Ambisist), en veterans 50 Joan Carbonés (Nineta.com) i en categoria cadets la victòria va ser per Enrique Morcillo (Illes Balears). La seva companya d?equip Margarita García seria també la guanyadora en categoria Fèmines Júnior.

Després d'aquesta interessant cursa quedava encara la prova reina del Gran Premi MASSI?06, celebrada a les 12 del migdia, i que es disputava sobre un total de 44km. Des dels primers compassos de carrera van ser els corredors del Orbea ?Lejarreta i Ruzafa- qui, al costat de Martí Gispert, trencaven el grup amb el seu intens ritme. Aquest trio es mantindria compacte i al capdavant durant les dues primeres voltes. En la tercera Gispert intentava atacar a Lejarreta i aconseguia despenjar momentàniament a Ruzafa i obrir un buit proper al mig minut. Però la carrera es decidiria en una emocionant quarta volta. El corredor basc Lejarreta -Campió del Món Júnior- va aprofitar una petita ensopegada de Gispert per distanciar-se i volar cap a la victòria amb un temps final de 1:43:15. Per darrere, Ruzafa (1:43:51) aconseguiria atrapar i sobrepassar a Gispert (1:44:43), culminant un doblet per al Team Orbea. A més de sis minuts entraria un feliç Segio Mantecón (Massi Abarth) que amb el seu quart lloc assegurava la victòria final del Gran Premi Massi 2006. La cinquena posició va ser per a l'argentí i de categoria sub21 Darío Gasco (Facimo), mentre que el danès Peter Riis (Canondale) entraria en la novena plaça, a més de 10 minuts de Lejarreta.

El colofó final el va posar el lliurament de trofeus i maillots als campions en un acte celebrat en el poliesportiu de Calaf en el qual els assistents van gaudir de diferents elements festius entre els quals va destacar el menjar organitzat pel ACRA. A més, l'organització va preparar una pastís sorpresa per a commemorar el cinquè aniversari de la Copa Catalana amb el seu format Internacional.

Aquesta vuitena i última prova va culminar el Gran Premi MASSI Copa Catalana BTT Internacional, que aquest any va obtenir record de participció, i que ha contat amb tres proves de categoria UCI E-1.