ConBici llença una campanya de sensibilització de la bicicleta

10/11/2006
Federació

ConBici llença una campanya de sensibilització de la bicicleta

"Mejor Con Bici" convida ciutadans i ciutadanes de totes les edats a escollir la bicicleta com a mitjà de transport urbà per aconseguir reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle a les ciutats i millorar així la qualitat de vida de tots.

A Espanya, les emissions de gasos d'efecte hivernacle procedents del transport ja superen el 25% de les emissions en els entorns urbans, especialment de CO2. I tenint en compte que els trajectes urbans en la majoria dels casos són curts: més del 30% de viatges amb cotxe a Europa cobreixen distàncies inferiors a tres quilòmetres i un 50% inferiors a cinc quilòmetres, no es poden ignorar els avantatges de desplaçar-se amb bicicleta.

"Mejor Con Bici" informa sobre tots els avantatges i beneficis de la bicicleta i del seu potencial com a mitjà de transport urbà. La campanya ofereix consells pràctics i senzills sobre com iniciar-se en l'ús de la bicicleta i presenta la bicicleta com una alternativa de mobilitat urbana més respectuosa amb l'entorn i com una aposta per la qualitat de vida a les nostres ciutats.

La contaminació de l'aire, el soroll i els problemes de mobilitat urbana, així com els seus efectes i conseqüències per a la salut dels ciutadans i del planeta, posen de manifest la necessitat de pensar i fer els desplaçaments urbans, que solen ser de tres a cinc quilòmetres, d'una altra manera.

La bicicleta és una de les solucions a l'abast de tots per contribuir a millorar els problemes de mobilitat i medi ambient a les ciutats. A més, és un mitjà de transport modern i eficient: la bicicleta no contamina, és econòmica i, sobretot, una bicicleta és sovint més ràpida que qualsevol altre vehicle en distàncies urbanes.

Així mateix, "Mejor Con Bici" ens recorda els avantatges per a la salut individual que comporta moure's amb bicicleta i els beneficis de la pràctica diària d'exercici físic.

A través de la campanya, ConBici pretén informar i educar sobre l'ús de la bicicleta a la ciutat, alhora que obre un debat sobre la necessitat de "planificar noves polítiques que permetin l'ús normalitzat de la bicicleta de forma generalitzada en totes la ciutats espanyoles", segons fonts de ConBici.

 

Nota del BACC