Andoni Solà guanya la Challenge La Canonja que es tanca amb victòria parcial de Jordi Soler

22/02/2007

El vencedor del Trofeu d'Hivern va ser Jordi Soler amb un temps de 2h.00:47. Tot i la pluja que va aparèixer al començament dels 80 quilòmetres del recorregut, van sortir 144 corredors. Ja des de l'inici es van escapar 4 corredors que van coronar el Coll de la Teixeta amb quasi 1 minut d'avantatge. A partir d'aquí el pilot va iniciar la persecució dels escapats que a l'altura de la població d'Alforja van ser neutralitzats. A partir d'aquí el gran grup no va permetre cap altra sorpresa i la cursa es va resoldre en un esprint massiu en que set ciclistes van ser més ràpids i van treure un marge de 3 segons respecte a la resta.

Aquest diumenge (25 de febrer) resum de la segona cursa de La Canonja que va finalitzar amb victòria de Eric de Miguel a XS Esports a partir de les 16.30 hores

Resum de la segona cursa de La Canonja- Trofeo Paral·lels

Mentrestant el món del ciclisme de carretera escalfa motors. A dues setmanes de l´ inici de la temporada oficial pels elits i sots 23, es disputen aquestos dies les curses de la Xallenge de La Canonja, una classificació de tres curses que serveix de posta de llarg pels nous equips que comencen a rodar a terres catalanes. La segona cursa es va disputar el passat cap de setmana amb el nom de Trofeu Paral·lels amb una inscripció de més 150 de corredors. La cursa va tenir la sort de comptar amb una activa presència del ciclista professional de Valls Xavier Tondo, tot un premi per l´ organitzador.

El fort vent va condicionar els primers moments de la cursa amb un pilot que es va mantenir compacte en la primera de les 14 voltes que s´ havien de donar a un circuit de sis quilòmetres. Tot i això un cop el grup va enfilar en camí de tornada a La Canonja en la primera volta i el vent no resultava tant decisiu, el ritme va pujar molts enters. Ja a la segona volta el ciclista del ECP, Aitor Aznar, convocat durant la setmana a una concentració amb la selecció espanyola de pista, va obrir els atacs de la jornada. Amb Aznar es va escapar un altre jove talent, Joan Lluis Muñoz, assegurant la presència del nou equip Ditec- Costa Daurada al primer tall del dia. Corrent en casa l´ equip dirigit pel veterà Antoni Pineda no podia deixa el protagonisme en mans alienes. Per darrere Xavier Tondo agafava la responsabilitat de la persecució en un clar exemple que el corredor tarragoní s´ està prenent molt seriosament l´ inici d´ una temporada molt important per ell. Tondo, de 27 anys, afronta la que serà la seva cinquena campanya a la màxima categoria amb els colors del equip portuguès LA MSS, després d´ un any al Relax. Al palmarès del tarragoní destaca l´ any 2005 quan vestint els colors del equip català Massi, es va emportar la jornada reina de la Vuelta a Asturias més una etapa i la general de la Volta al Alentejo, cursa més destacada del calendari de Portugal.

El treball de Tondo es va reflectir en una neutralització que va derivar en nous intents d´ escapa amb la formació d´ un grup de 25 unitats d´ on surten dues fletxes al segon pas per meta tot i que els seus relleus no van poder amb l´ empenta del grup conduït pels Ditec- Costa Daurada. A la tercera volta ho intenten Mauricio Muller, Luis Guri i Arnau Mendez amb el vent de cara i Tondo fent gala de les seves qualitats. El resultat el mateix de sempre: pilot compacte.

La inèrcia i la velocitat haurien de passar factura i ho van fer quan en un nou intent de trencar la cursa, Tondo es va emportar a la seva roda Arnau Mendez, Carlos Lara, Oriol Colomé, Mauricio Muller, els germans De Miguel, Ricard i Eric,  Jose Madrigal, Santi Prat, Aitor Aznar, Jordi Monclús y Andoni Solà. Aquest sí que era el tall bo i definitiu. Al capdavant de la cursa, estaven sens dubte els més forts. Tot i les intents de Jordi Soler per darrera, el grup es va mantenir intacte fins al final. Dos minuts era la màxima diferència que els escapats, quasi sempre comandats pel propi Tondo, aconseguien respecte al pilot.

A les darreres voltes, Aitor Aznar i Ricard de Miguel intentaven sense sort burlar el marcatge de Tondo. Amb el primer grup compacte, s´ arribava a un emocionat sprint que Eric de Miguel culminava amb victòria sobre Mauricio Muller i Aitor Aznar. Per categories recordar els èxits de Sergi Esteve a juvenils, Santi Prat a sots 23, José Madrigal en Master 30, Miguel Cherino en veterans 40 i Miguel Casado en veterans 50

A falta d´ una cursa Andoni Solà del Viveros Alcanar lidera la Xallenge de la Canonja amb Eric de Miguel i Arnau Méndez a 19 segons.

Recordar que el proper 25 de febrer la temporada catalana de carretera tornarà a començar a L´ Hospitalet de Llobregat amb la disputa del Gran Premi Inauguració. Aquest any el calendari català gaudirà d´ uns poc menys 50 dies de competició per la categoria elit i sots 23 amb vàries cites marcades en vermell en l´ agenda. La principal competició tornarà a ser la Copa Generalitat- Grans Clàssiques que arrencarà amb el Gran Premi Inauguració i comprendrà 14 curses, la darrera a Olot amb el tradicional Trofeu Festes de Tura al setembre. Paral·lelament es disputarà la Copa Criterium amb inici el 11 de març amb la disputa del Trofeu Quirze Martí a Montjuic (Barcelona).

Altres cites d´ importància seran el Campionat de Catalunya CRI al Prat (29 d´ abril) i el Campionat de Catalunya de fons a Igualada (13 de maig) així com les dues curses inscrites en el calendari de la Copa d´ Espanya: la Cursa del Llobregat (20 de maig) a la categoria elit i sots 23 i la Cursa Pasifae (1 d´ octubre) al porvenir. En l´ apartat de voltes per etapes hi hauran tres: la Volta a Tarragona (del 15 al 19 de maig), la Volta a Lleida (del 4 al 9 de juny) i el Cinturó del Empordà (del 5 al 7 d´ octubre). Puntualitzar que la volta lleidetana entra al circuit del UCI- Europe Tour.