Israel Nuñez i Neus Parcerisas guanyen a l´ estrena de la Copa Catalana de bike- marathon envoltats d´ una multitudinària participació

26/02/2007
BTT

Israel Nuñez i Neus Parcerisas guanyen a l´ estrena de la Copa Catalana de bike- marathon envoltats d´ una multitudinària participació

La prova masculina s'ha trencat en els primers quilòmetres. El corredor argentí Darío Gasco (Massi) ha estat el primer a seleccionar el grup de capdavant amb un fort canvi de ritme. Després d'ell, seguia el seu company d'equip Israel Núñez, Joan Llordella (Ambisist), Patxi Cia (Bikezona) i Ismael Ventura (Medina). Ràpidament el duet de l'equip Massi ha conseguit escapar-se obrint un breu avantatge sobre els seus immediats perseguidors. La cursa semblava controlada i la lluita més interessant es centrava per la tercera posició. A partir del quilòmetre 50 el jove argentí Gasco ha començat a despenjar-se de Núñez, qui ha rodat ja en solitari fins a arribar primer a meta amb un temps de 3:10:43. Gasco finalment podria mantenir la segona posició (3:12:22) i tercer ha estat Ventura (3:14:39), que amb una espectacular remuntada ha pogut superar a Llordella i Patxi Cia. Al finalitzar, Israel Nuñez es mostrava exultant amb la victòria i ha explicat que la primera part del recorregut ha estat ?molt ràpida? i la segona més ?tècnica i dura?.

La carrera de noies ha estat una lluita entre Neus Parcerisas (Ambisist) i Anna Villar (Massi). Ambdues s?han escapat ja en els primers compassos de la prova, aconseguint un còmode avantatge respecte als seus rivals. La balança no s'ha decantat fins a l'últim quilòmetre quan Parcerisas ha canviat el ritme aconseguint un petit avantatge que li permetria entrar a meta en primera posició amb un temps de 4:11:37. Villar entraria a tan sols 23 segons. Parcerisas ha assegurat estar molt ?contenta? d'haver pogut guanyar la carrera en el seu poble (Fals) i ha destacat que ha hagut de dosificar molt bé les seves forces perquè la carrera ha estat ?molt llarga?.

Els altres guanyadors del matí han estat en categoria Sub-23 Josep M. Puigpinós (Òdena-Cicles Anoia), en Sub-21 Dario Gasco (Massi), en Màster-30 David Sánchez (Ambisist), i en categoria veterans Eduardo Blasco (Òdena-Cicles Anoia).

Amb la victòria d'avui, Israel Nuñez i Neus Pracerisas s'han proclamat líders del campionat a l'espera de participar en les tres proves que falten. Ells dos també van ser els guanyadors del Campionat de Llarga distància en BTT de Catalunya 2006.

 

Primera edició de la ?Pedalada Solobici?

 

La prova inaugural de les Marathon BTT d'aquest matí ha estat acompanyada de la ?Pedalada Solobici?, una pedalada popular no competitiva en la qual han participat més de 170 afeccionats a la mountainbike. En un matí plenament festiu, els participants podien escollir entre fer tot el circuit de 66 quilòmetres o només recórrer el primer bucle de 35. El més ràpid en el circuit de 66 km. ha estat José Priego (Bonavista); en canvi, Guillem Pujols (Ambisist) ha estat el més ràpid en el circuit de 35km.

 

La pròxima Giant-Powerbar Marathon BTT i la Pedalada Solobici, el 13 de maig

 

Després d'estrenar les ?Giant-Powerbar Marathon BTT Copa Catalana Internacional?, Fals passa el relleu a Gandesa (Terra Alta) que el diumenge 13 de maig al matí serà la seu de la segona carrera i marxa del calendari. Després de Gandesa el campionat seguirà a la Vall del Ges (Osona) el dia 10 de juny i acabarà a Grandvalira (Andorra) el 16 de setembre.

 

Aquest campionat de Marathon BTT està patrocinat per Giant i Powerbar. A més, rep el suport de Solobici, Buff, Massi, Northwave i Coca-cola.

 

Informació d´ Ocisport