Juanma Garcia representa la selecció catalana al UCI Supercross BMX

16/04/2007
BMX

Juanma Garcia representa la selecció catalana al UCI Supercross BMX

Els passats divendres i dissabte es va celebrar el primer UCI Supercross BMX de l´ any a Madrid, tractant-se del primer cop que es celebra aquesta cursa a Espanya. Els millors pilots del planeta van acudir a la cita al Auditori Juan Carlos I per tal de disputar un important test abans dels Jocs Olímpics xinesos. Una cursa d´ UCI Supercross és la més important després d'un campionat del mon. 
Segons van reconèixer els organitzadors, seleccionadors i corredors ha estat el primer cop que hi ha hagut tants bons corredors elits junts en una cursa. La participació va incloure procedències tant diverses com Austràlia, Colòmbia, Argentina, Veneçuela, EEUU, Anglaterra, Itàlia, Letònia, República Txeca, Dinamarca, Suïssa, França, Portugal, Honk Kong, Xina i Nova Zelanda.  
Catalunya, per primera vegada en aquest tipus de proves, va estar present amb el corredor júnior Juanma Garcia amb una sorprenent actuació donat que el transcurs de la prova no té res a veure amb una cursa convencional. Es celebra com si fos una cursa de descens, amb una cronometrada individual i després, només 64 pilots accedeixen a la competició. Per dos segons Juanma no va entrar en la competició, però va ser el 3º millor pilot espanyol en aquesta prova i el millor júnior nacional. Senyalar que l´ organització va estar excel·lent amb gran presència de premsa i les televisions més importants, confiant en que aquesta prova sigui un abans i un després del BMX en Espanya. 


Saúl Conde i Miguel Torres continuen al capdavant del Campionat d´ Espanya

 

La tercera cursa del Campionat d´ Espanya de BMX, celebrada el cap de setmana del 8 d´ abril a la localitat granadina de Padul, va comptar amb la presència de la selecció catalana. Tot i el mal temps, amb fred, nevades i pluja, i les dates de Setmana Santa la participació va ser molt gran i mantenint-se en uns 200 inscrits.

Per part de la selecció catalana va regnar la mala sort, tot i que afortunadament tot es manté igual a la classificació general. 

 

Els catalans a Padul:


Saul Conde, categoria de promeses (9 i menys ), va quedar en 2º posició però continua al capdavant en la classificació general del campionat

Ian Hiniestrosa va patir una caiguda abans de la primera corba i això li va traslladar fins a la 6 ena posició. 
Miguel Torres va caure a la primera corba de la primera eliminatòria i es va treure de lloc un os de la ma. Tot i això va competir tant en cruiser com en 20" i continua primer a la general de totes dues categories. 
Juanma Garcia, en la categoria júnior, va cometre una errada a la primera corba de la cursa, a les semi-finals, quan anava primer, quedant-se sense participar en la final. Tot i això va quedar 1º a la final B de dissabte. El diumenge va competir amb més serenitat però amb la mala sort de que quan anava primer a la final, se li va treure la cala del pedal i va patir una altre caiguda. Va arribar setè.  
Flori Barea va ser la gran revelació de la competició ja que va arribar empatada a punts amb la quarta classificada i va sortir amb una segura tercera plaça de la general. La gran sorpresa va ser que va estar contínuament al costat de les altres dos participants del capdavant de la cursa.