John Devine guanya la Volta a Tarragona

21/05/2007

El ciclista americà John Devine ha estat el guanyador de la 38 edició de la Volta a la Província de Tarragona, finalitzada el passat dissabte a Reus. El corredor de la selecció nord-americana es va fer amb el maillot de líder a la tradicionalment decisiva contrarrellotge al Castell d´ Escornalbou. A les dures rampes de la pujada propera a Riudecanyes, el guanyador final va treure en només cinc quilòmetres 20 segons al segon, Sergio Domínguez. Destacar l´ aportació en aquesta etapa de Sebastià Franco cinquè, del líder de les grans clàssiques Ibon Zugasti, novè, i d´ Arnau Méndez, entre els deu millors, tot i la seva condició de sots 23. Precisament Franco ha estat el millor català, quart al final.

El podi va quedar amb Devine com guanyador, segon Luis Angel Mate a 36 segons i tercer Francisco Villalgordo a 44 segons, dos menys que Franco, sempre molt motivat a aquesta cursa. Zugasti, Méndez i Francisco Javier García també van concloure entre els deu millors. La cursa d´ enguany s´ ha caracteritzat per la permanent presència d´ escapades que han resultat amb èxit. Excepte la darrera etapa amb victòria del belga Marcel Six, la resta de jornades es van decidir amb escapades amb èxits de Rafael Rodríguez, Mario Villasevil, Klaus Stein Keler i Javier Abril.

Fotografia: Sebastià Franco, millor català

Font: Manuel Martín