Doble emissió de la Titan Desert aquest cap de setmana a XS Esports

08/06/2007
BTT

Doble emissió de la Titan Desert aquest cap de setmana a XS Esports

Tant aquest dissabte com el diumenge el programa XS Esports de la Xarxa de Televisions Locals inclourà un parell de resums de la Titan Desert, com sempre a partir de les 16.30 hores.

 

Resum de l´ emissió

 

Al desert marroquí que fa frontera amb Algèria, s?hi ha viscut, des del 27 d? abril i fins al 1 de maig de 2007, la segona edició de la Titan Desert, una prova que creix a passos de gegant en el seu objectiu de convertir-se en una referencia per als aficionats a la BTT i a l?aventura.

En un moment en que la societat occidental s? acomodan a una vida sedentaria i desapareixen els antics desafiaments que permetien, fins i tot, descobrir noves cultures i civilitzacions, encara hi havalents que s? atreveixen a viure experiències d? aquelles que et deixen marcat per a tota la vida.

295 aventurers es van proposar sobreviure amb una bicicleta de muntanya al pedregós i arenós desert marroquí sota un sol de justicia amb recorreguts superiors  als 100 quilòmetres per etapa, sense asistencia, dunes espectaculars  recorreguts sense cap marca visible. Qui perdia el GPS perdia literalment el Nord.

Les cinc etapes que els organitzadors RPM i SoloBici, van crear i desenvolupar des de Catalunya fugien dels circuits turístics i s? endinsaven en aldees i oasis perduts en què el ritme de la vida transcorre a la mateixa velocitat que les feixugues pedalades de les bicicletes sobre la sorra.

Per a aquesta segona edició va potenciar-se sobretot  la navegació. Així, els participants havien d? encomanar-se als seus instints i al ?road book? que els atorga l? organització. Amb tots aquets condicionants, ser el més ràpid ja no era el més important. Arribar al final era el que comptava. És una prova que alguns ja comparen amb el Dakar, tot i que haver de pedalar ho fa tot molt més complicat.

Entre altres competidors varem trobar en Melcior Mauri, que ja tenia experiència en mitges maratons i duatlon. L? altre ciclista català exprofessional que va posar-se a prova , Miquel Ángel Iglesias, ja porta temps preparant-se per competir en un territori hostil per a les seves característiques naturals, ja que ell sempre va destacar com a velocista. També cal destacar la presencia d? Abraham Olano i del banyolí Jordi Arteman, tot un especialista en l? orientació.