250 participants al Territori Hermida

08/10/2007

La Marxa Powerbar Territori Hermida, que va néixer fa tres anys per retre homenatge al ciclista cerdà més rellevant, ha estat un dels molts actes més participatius de la doble jornada d?homenatges. El fet que l?actual campió d?Espanya tingui moltes opcions de viatjar a Beijing per participar en els Jocs Olímpics i poder superar la medalla de Plata obtinguda ara fa tres anys a Atenes, ha convertit aquesta edició amb una trobada molt especial.

Hermida és el millor baker català i espanyol de l?actualitat. Al seu currículum hi figuren els títols de Subcampió Olímpic a Atenes 2004, Campió del Món, Campió d?Europa i d?Espanya, entre molts altres. En aquest2007,Jose Antonio Hermidaha revalidat el títol de campió d'Espanyai d'Europa i ha estat segona laCopa del Móni 10é al Mundial d'Escòcia.

Els corredors s?han trobat amb una prova més tècnica i trialera, marcada per un itinerari nou d?uns 55kms al voltant dels municipis d?Alp, Queixans, La Molina a més d?endinsar-se pels corriols i els paratges de la Collada de Tosses. La marxa oferia la possibilitat de recórrer la cursa curta (40kms) o els 55kms de la cursa llarga.

La marxa curta va ser guanyada pel corredor Albert Balcells (AC Anoia) amb un temps de 2h30?29??, seguit pels ciclistes Abert Bargalló (Corriol Com.) i Ivan Martínez, que van arribar junts fent la mateixa marca a 2h31?38??. El cerdà Oscar Esteban, quart en la modalitat, va proclamar-se el millor corredor local de la cursa amb un temps de 3h31?44??.

En la modalitat de cursa llarga, el jove corredor francès Frederic Balaguer va proclamar-se campió amb un temps de 3h15?35??. 21 segons després, el ciclista Jordi Palomares (Ambisist Fornells) arribava a la meta, sent segon, mentre que Toti Bes (Nabes Team) ho feia deu minuts més tard (3h26?34??), tercer.

En la categoria femenina, la corredora catalana de l?equip Fornells BTT, Neus Parcerisas, va alçar-se amb el premi amb un temps de 4h26?24??, seguida de Cristina Telles que va marcar 04h45?32??. La ciclista francesa, Melanie Rousselet va fer el tercer millor temps a 04h53?55??.