El Catalunya Team estarà a la darrera CDM de pista

10/02/2008
Pista

El Catalunya Team estarà a la darrera CDM de pista

Després de l'absència en la tercera màniga del torneig, celebrada el passat mes de gener a Los Angeles, l'equip català torna a la Copa del Món alineant quatre ciclistas en aquest nou esdeveniment: el fondista Carles Herrero i els velocistes Itmar Esteban, Oriol Martínez i Alfred Moreno; mentre Helena Casas, també velocista, formarà part aquesta ocasió de la selecció espanyola de pista.

El marc incomparable de la Copa del Món de Copenhague servirà també com estrena oficial en competició internacional de l'espectacular prototip ?Carbon Tech Pro? de Massi, que el fabricant de bicicletes català Casa Masferrer ha possat a disposició del conjunt Pista UCI Catalunya Track Cycling Team.

L'altíssima participació, que un altra vegada ronda els 400 inscrits, i l'excepcional nivell competitiu que està mostrant la present edició de la Copa del Món de pista amb motiu dels punts en joc que donen dret per a les places Olímpiques, es tradueix en uns objectius reals que són humils per els ciclistes de l'equip català.

Així, Carles Herrero disputarà les proves de puntuació i escratx, on el corredor de Sant Quintí de Mediona, intentarà aprofitar l'excel·lent estat de forma mostrat al passat Campionat d'Espanya per a lluitar per colar-se a alguna de les finals de les proves de fons.

Amb similars objectius viatja Itmar Esteban, recent subcampió d'Espanya de les especialitats de keirin i esprint, les dues proves individuals que correrà en aquesta quarta màniga de la Copa del Món. Per al velocista badaloní resultaria un èxit fer-se un lloc a les semifinals de keirin, mentre resultarà gairebé impossible passar el tall de classificació del torneig de esprint.

Alfred Moreno i Oriol Martínez també participaran en proves individuals. El de Ripollet, Moreno, ho farà al esprint, mentre el de Premià de Mar, Martínez, intentarà rebaixar el seu millor registre al quilòmetre contra rellotge, encara que l'objectiu d'ambdós no és un altre que seguir sumant experiència internacional. Ells dos, al costat d'Esteban, formaran el trio de la velocitat per equips.

Per la seva banda, Helena Casas disputarà amb la selecció espanyola els tres tornejos femenins de velocitat. La cita de Copenhague arriba en bon moment per a la ciclista de Vila-seca, després d'haver-se proclamat recentment Campiona d'Espanya de les disciplines de esprint i 500 metres contra rellotge. No obstant això, serà en aquesta última prova, y al keirin, els tornejos on tindra mes opcions de completar una actuació destacada.

 

Nota i fotografia: Catalunya Team