Amadeu Revert i José Madrigal, protagonistes del inici de la temporada de veterans

26/02/2008

Minuts després de dos quarts de nou del matí, sota un cel ennuvolat i temperatura fresca, 33 ciclistes van començar la seva participació en la quarta edició de la Cursa Social Interclubs Ciutat de Barcelona. Aquesta cursa és la prova social dels tres clubs organitzadors, que en el cas del Provençalenc acompleix la seva 78ena edició.

La cursa va estar dominada pels components de l'equip barcelonès Galvesport. Un dels seus ciclistes, el master-30 Amadeu Revert, es va escapar a les primeres voltes. Poc després se li va unir el seu company Juan Carlos Medina i Josep Ferrer, del Cariñena Cicles. Tots tres, gràcies a una bona feina i la conformitat del gran grup, es van jugar la victòria de la cursa en l'esprint final.

El primer en creuar la línia d'arribada va ser Amadeu Revert després d'un fort atac a la darrera recta. Va avantatjar el seu company Medina en cinc segons i a Ferrer en vuit. A dos minuts i dotze segons van arribar Pedro Luis Ferrer (Galvesport) i Imian El (Badabici) i Mirco Merotto va donar temps al gran grup.

Poc després es va celebrar el II Premi Inauguració de Veterans Ciutat de Barcelona que, a més, va ser la primera puntuable de la Xallenge de Veterans 2008. Van ser 90 corredors de les categories V40, V50, V60 i fèmines els qui es van enfrontar a les 25 voltes al circuit de la Mar Bella.

La cursa, com és habitual, va començar de manera molt nerviosa i amb nombrosos atacs. L'escapada bona es va fer a meitat de cursa i els seus protagonistes van ser José Madrigal -guanyador de la Cursa Interclubs 2007, debutant a la categoria V40 i component del nou equip Pinturas Grimaldo-PC Bons Amics de Sant Vicenç dels Horts- i Xavier Pérez, corredor amb llicència andorrana de l'equip Cecoc.

La seva compenetració i la poca organització del gran pilot van propiciar un aferrissat esprint final per la victòria que, finalment, es va emportar Madrigal sobre Pérez per només mitja roda. La tercera posició va ser pel corredor del Bicicletes Esteve Carlos Callarisa, completant així el podi de la cursa i de la categoria V40.

El podi de la categoria V50 va estar format per l'incombustible Salvador Gálvez (Tot Color), Josep Garcia (Bicicletes Esteve) i José Nocete (Inmobiliarias León), guanyador de la Xallenge 2007. Els tres primers de la categoria V60 van ser Juan Manuel Borrás (Viroelèctric), Cristóbal Maya (Escola Pratenca) i José Cebrián (Tot Color). L'única fèmina participant va ser la Elena Carbonell (Costa Brava-Delfín Verde).

La classificació per equips va ser pel Cecoc-Genesis Cycling, seguit pel Pinturas Grimaldo i pel Bicicletes Esteve. El primer maillot de líder de la Xallenge de Veterans 2008 va ser pel guanyador de la cursa, José Madrigal.

Des de l'organització volem agrair la magnífica labor de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Protecció Civil i voluntaris i l'ajut que autoritats i patrocinadors ens han donat per la celebració d'ambdues curses.

Teniu un complet reportatge fotogràfic a la pàgina web del Club Ciclista Provençalenc www.ccp1930.com, secció galeries de fotos.