El proper diumenge, resum del Gran Premi Inauguració a XS Esports

07/03/2008
Carretera

El proper diumenge, resum del Gran Premi Inauguració a XS Esports

 

66 ena edició del Gran Premi Inauguració-l'Hospitalet de Llobregat

 

La temporada de ciclisme de carretera a Catalunya comença oficialment a L´ Hospitalet amb el Gran Premi Inauguració. Des de fa set anys la Unió Ciclista L´ Hospitalet organitza aquesta cursa que a més serveix d´ homenatge a un dels grans noms del ciclisme català, Joaquim Sabaté Dausà, home del Poble Sec barceloní que va treballar incansablement en l´ organització de la Setmana Catalana i l´ Escalada a Montjuic, les dues curses de l´ Esport Ciclista Barcelona.

Com és costum, el carrer Álvarez de Castro, ben a prop dels límits amb Cornellà, fou l´ escenari de la sortida. Els nous colors dels equips, més el nous maillots es confonien en un tranquil matí dominical, ennuvolat però amb una temperatura agradable. La cursa a més d´ obrir el calendari de carretera, obria la competició de les Grans Clàssiques, també anomenada Copa Generalitat

Si fa un any, un company de Krasnov, anomenat Shehedundy, fou derrotat a la darrera pujada pel català Alex Molla, en aquesta ocasió els russos tenien molt ben apresa la lliçó. Al final Krasnov, un talent de menys de 23 anys, fou el millor com ho va ser l´ any passat al Campionat de Sabadell, una de les fites de major prestigi de la temporada.

Amb l´ any ciclista ja en plena activitat, les grans clàssiques continuaran el cap de setmana del quatre i cinc d´ abril amb el Trofeu Joan Escolà i Campionat de Sabadell. El titular del primer maillot de líder de les grans clàssiques serà l´ integrant del ECP- Aluminis Sant Jordi Víctor García de Mateos.