Els Campionats de Catalunya de cadets i juvenils, a XS Esports

13/06/2008
Carretera

Els Campionats de Catalunya de cadets i juvenils, a XS Esports

 

CAMPIONATS DE CATALUNYA ? Sant Jaume dels Domenys

 

Sant Jaume dels Domenys, petita localitat del Baix Penedès, molt a prop de la capital comarcal de El Vendrell, ha estat escenari de tots els Campionats de Catalunya de carretera. En un cap de setmana, totes les categories es van citar a la població tarragonina per posar en joc els títols regionals per totes les edats, des dels més joves, cadets, fins a veterans 60, en un cicle de, ni més ni menys, 50 anys entre uns i altres.

Amb la important absència de pluja, les categories més joves, cadets i juvenils escalfaven poc abans de prendre la sortida. Pels primers hi havia previst un itinerari de 63 quilòmetres resultant de donar set voltes a un recorregut en forma de vuit de nou quilòmetres. Aquest mateix traçat es segueix cada mes de juliol al Trofeu Baix Penedès, cursa inclosa al calendari de la Copa Generalitat- Grans Clàssiques, competició elit que aplega les millors carreres de la temporada. Finalment es va decidir retallar a sis les voltes per qüestions d´ horari. Pels juvenils, la jornada era una mica més llarga arribant fins als 98 quilòmetres, després de donar dues voltes a un circuit de 49 quilòmetres amb un parell de dificultats, els alts d´ Aiguablava i Joncosa de Montell.

Tot i el retard causat per l´ obligada presència de l´ ambulància per garantir la seguretat dels participants, es va fer el tradicional tall de cinta per donar la sortida a un cap de setmana plenament ciclista, i es que la Catalunya ciclista porta vàries setmanes vivint el millor d´ aquest esport amb la celebració dels Campionats de Catalunya CRI, les voltes a Tarragona i Lleida, la Berga- Sant Boi i la Volta a Catalunya, cursa professional del més alt nivell mundial.