Catalunya Team inicia la seva tercera temporada

20/06/2008
Pista

Catalunya Team inicia la seva tercera temporada

?És cert que el ciclisme de pista no és un esport majoritari, no obstant això, en tan sols dos anys de vida el nostre projecte està aconseguint una gran projecció, sobretot a nivell internacional.? Comenta Eduard Esteban, el mànager de l'equip català que la passada temporada va competir a 10 països de 4 continents. ?Disputar el calendari mundial significa un gran esforç econòmic i el material específic de pista també és molt car, per això estem molt agraïts del suport rebut fins a ara per part dels nostres patrocinadors, tant institucions com empreses privades, i que aquesta última temporada 2007/2008 ens ha permès cobrir un pressupost superior als 120.000 euros. És evident, com comprendrà tothom per poc que facin quatre números, que els nostres comptes freguen el miracle. Aquestes dues primeres temporades han estat molt boniques, recollint una experiència que serà vital de cara al futur, per això sentim l'obligació de seguir creixent i això només serà possible si aconseguim incrementar el nostre pressupost.

D'una altra part, amb més recursos també podríem plantejar-nos la possibilitat de fitxar algun ciclista contrastat que ens pogués aportar resultats immediats, assumint alhora part de la pressió que ja comença a notar nostra jove plantilla.?

Per la seva banda, Jaume Mas, director esportiu del projecte i el tècnic amb més èxits de l?història del ciclisme de l?Estat espanyol, afegeix: ?La nostre plantilla, malgrat la seva joventut (amb una mitjana de 21 anys d'edat), acumula ja 46 títols d?Espanya a totes les categories, però ara considerem prioritari créixer a nivell internacional. Rebaixar les marques personals i, de mica en mica, apropar-nos l'elit mundial d'aquest esport, gent molt experimentada i de recursos materials i tècnics gairebé il·limitats. En aquests últims aspectes estem a anys llum de la cultura per la pista que té, per exemple, França, Alemanya, Japó o els països anglosaxons. Estem convençuts que tenim molt marge de progressió i per a això necessitem donar un pas cap a davant, cap a la professionalització total, sinó, el prometedor futur d'aquests xavals, i d'uns altres que també ens agradaria donar-los una oportunitat, se'ns quedarà per el camí.?

Mancant per concretar la plantilla i calendari definitiu, en funció del pressupost final per a la present campanya 2008/09, Catalunya Team inicia aquest cap de setmana la seva 3à temporada amb una doble cita: avui divendres a casa, a Tortosa, amb motiu del I Memorial Pedro Franco i la participació d'Àngel Sixto, Toni Clua i Carles Herrero, mentre Itmar Esteban i Oriol Martínez competiran el dissabte i el diumenge a Edimburgo, recollint per tercer any consecutiu l?invitació del gran premi que te lloc a la capital escocesa.

 

Nota del Catalunya Track Team

Fotografia: Angel Sixto

Font: Carmelo Esteban