Itmar Esteban guanya la general del GP Edimburg pel Catalunya Team

23/06/2008
Pista

Itmar Esteban guanya la general del GP Edimburg pel Catalunya Team

El ciclista de Badalona, que ahir ja va vèncer el gran premi de velocitat, ha repetit avui triomf parcial imposant-se amb autoritat en la prova de keirin, anotant-se alhora la victòria absoluta del Grand Prix of Edinburgh disputat durant el cap de setmana al Meadowbank Velodrome de la ciutat escocesa.

Catalunya Team suma amb aquestes tres victòries d'Itmar un total de sis triomfs internacionals, després dels aconseguits per Àngel Sixto (Burdeos-França), 2006, i els de Carles Herrero (Pordenone-Itàlia) i el propi Esteban (Arima-Trinidad i Tobago), 2007.

 

Resum de la primera jornada

 

El dia abans el ciclista de Catalunya Track Cycling Team, Itmar Esteban, va guanyar guanyar el Gran Premi de Velocitat d'Edimburg en el velòdrom de la capital escocesa.

Esteban ha assolit aquesta prestigiosa victòria imposant-se a les dues mànigues de la final del torneig de velocitat davant l'escocès Matthew Haynes. Abans, amb un temps de 11?48, el corredor de Badalona ja es situava entre els favorits al triomf marcant el segon millor registre als 200 metres llançats de classificació.

D'aquesta manera, Itmar Esteban afegeix el seu nom al palmarès del ?Edimburgh Grand Prix of Sprint?, al costat de figures consagrades com: Craig McLean (2001 i 03), Justin Grace (2002), Jamie Staff (2004), Ross Edgar (2005) i Jason Kenny (2006) -la pluja va provocar la suspensió al 2007- resultant a més el primer ciclista no britànic que aconsegueix vèncer aquest torneig.

Oriol Martínez, per la seva banda, amb un temps de 12?20, molt superior als seus registres actuals, va quedar fora del tall de classificació acabant en la catorzena posició final. Després, el ciclista de Premià de Mar va tenir una actuació destaca assolint la tercera plaça del keirin de consolació que van disputar els corredors sense accés a la semifinal del torneig de velocitat.

Alex Moya (Genesis-Vallas Sport), tercer representant català a Edimburg i l?únic a les proves de fons, va tenir un excel·lent debut internacional en la pista arribant la seva actuació més destacada a la prova de burdin (tras de moto), on es va imposar en la seva màniga de classificació. Després, ja en la final, Moya va acusar els nervis i la lògica inexperiència, i a una distracció va perdre la roda de la seva moto, cedint d'aquesta manera qualsevol opció d'aconseguir el podi, acabant setè.

 

Fotografia: Itmar Esteban

Text i font fotografia: Catalunya Track Cycling Team