Disponible a www.ciclisme.cat un resum dels Campionats d´ Espanya XC

21/07/2008
BTT

Disponible a www.ciclisme.cat un resum dels Campionats d´ Espanya XC

 

Campionats d´ Espanya XC

 

A Port Ainé, província de Lleida, es van celebrar uns Campionats d´ Espanya molt singulars. Una setmana només després de la disputa dels Campionats del Món a Itàlia, a on els catalans no van poder penjar-se cap medalla, i amb els Jocs Olímpics a menys de dos mesos, la competició sobre les muntanyes del Pirineu lleidatà oferia la possibilitat de veure uns campionats de primer nivell amb les millors figures en el seu moment àlgid.

Amb una previsió total de 500 competidors, sumant totes les disciplines, des de cross country fins descens, i 17 títols en joc, els verds paisatges de Port Ainé van garantir una competició del més alt nivell on la conclusió principal va radicar en el gran moment que viu el BTT a Catalunya a totes les seves categories.

La tradició marca que les categories més joves del BTT nacional sempre han estat en mans catalanes. Aquest any no es va produir excepció alguna. La cursa de cadets es va culminar amb un podi enterament català. Va guanyar Adrià Noguera, tot superant Francesc Zurita, a 43 segons, i Carles Sabadell, més enllà del minut. També entre les noies el domini català va quedar palès amb Miranda Agustí i Alba Sala al més alt del podi de la categoria. A juvenils la història no va ser gaire diferent. Umbert Almenara partia com principal aspirant al títol que ell ja posseïa i que va mantenir. Una setmana desprès de participar als Mundials italians, Almenara va demostrar el seu gran moment tot i les problemes estomacals patits durant la setmana. A poc més de mig minut va arribar el també català Cristofer Bosque, mentre que quart fou Josep Nadal, biker que al mes de gener va ser sots campió d´ Espanya de ciclocross.