Marta Vilajosana i Antoni Miguel s´ estrenen a uns Jocs Olímpics

01/08/2008
Carretera

Marta Vilajosana i Antoni Miguel s´ estrenen a uns Jocs Olímpics

 

¿Què signifiquen uns jocs a la teva carrera esportiva?

 

?Són una gran il·lusió. Porto com ciclista des dels 17 anys i són la culminació. A principis d´ any rumiava la meva retirada, però ara crec que puc estar competint un any més?

 

¿Què saps del recorregut?

 

?Influiran molt la calor i la humitat. Sobre el traçat he sentit moltes versions, algunes que diuen que és per escaladors i altres que és més suau. Tindrem deu dies per aclimatar-nos?

 

¿Quin és el teu objectiu?

 

?Fer-ho el millor possible, per descomptat. No tinc cap problema en ajudar a les meves companyes tot i que a una olimpíada és molt complicada la tasca d´ equip. Jo crec que puc estar al davant en la pujada final, al Giro d´ Itàlia ?celebrat a principis del juliol- vaig ser-hi amb les millors escaladores?

 

Per la seva part, Antoni Miguel també viurà per primer cop uns Jocs Olímpics tot competint amb la selecció de ciclisme en pista. El gironí de 25 anys forma part dels quatre corredors ?amb ell Sergi Escobar, Asier Maeztu i David Muntaner ? que defendran la medalla de bronze obtinguda per l´ equip de persecució fa quatre anys a Atenes. La seva presència als Jocs té molt a veure amb l´ absència de Carles Torrent, qui ha tingut una desafortunada campanya d´ accidents i caigudes. Ell es vol recordar del garrotxí: ?Confio en aconseguir que la seva absència no sigui un problema?. El seu calendari té dos dies assenyalats: 17 i 18 d´ agost.

 

¿Què significa la teva estrena en uns Jocs?

 

?Són un somni fet realitat. Serà quelcom inoblidable, l´ oportunitat que no vaig tenir al mundial. Crec que puc fer-ho molt bé?

 

¿Quins són els vostres principals rivals?

 

?Hi ha un parell d´ equips molt forts i per sobre de la resta, Regne Unit i Dinamarca. Nosaltres estem a un segon grup i crec que podem millorar els 4.05 que vam marcar al Mundial. Repetir medalla serà complicat depenent molt dels rivals i seu rendiment?.

 

Text: Iván Vega

Fotografies: Vilajosana i Antoni Miguel