Josep Antoni Hermida i Sergi Escobar, novament olímpics

01/08/2008
BTT

Josep Antoni Hermida i Sergi Escobar, novament olímpics

 

¿Com arribes a Pequí després d´ una temporada amb problemes físics a les principals competicions?

 

?Jo crec que bé, he estat afinant el meu estat de forma amb entrenaments de qualitat i entrant en competicions. Als Mundials i Campionats d´ Espanya vaig tenir problemes amb els dents i una afecció hem va perjudicar el rendiment. Això sembla superat?

 

¿Coneixes el circuit?

 

?És molt ratoner amb molts viratges i pocs trams tècnics. Pot ser m´ agradaria alguna zona tècnica més. Els rivals seran similars als d´ Atenes: Absalon, Sauser, els suïssos, ...?

 

Igual que Hermida, Sergi Escobar defèn una situació al podi. A Atenes va pujar fins dos cops per recollir medalles de bronze a les dues persecucions, individual i per equips. El repte de repetir podi a la persecució individual sembla assumible, no tant el col·lectiu. Amb dues curses dins del seu programa, el seu calendari competitiu s´ estén durant quatre dies, entre el 15 i 18 d´ agost, els dos primers per la competició individual i els dos següents per la prova per equips.

 

¿En què punt de forma arribes a la Xina?

 

?Hem veig bé, els tests han sortit en els temps previstos, rodant en torn als 4.23 tot i no gaudir de les millors condicions per entrenar. A causa de l´ aire condicionat del Palma Arena ?lloc habitual d´ entrenament de la selecció- he agafat un refredat?

 

¿Et veus en disposició de disputar l´ or?

 

?Fa quatre anys vaig estar a un segon de Bradley Wiggins ?el millor especialista actual- i somniar sempre és gratuït. Puc estar per sota de 4.20 disputant les medalles. Les condicions de Pequí seran similars a les d´ Atenes, amb calor i humitat i això m´ afavoreix?

 

¿Quines són les opcions de l´ equip de persecució?

 

?És molt complicat repetir el podi d´ Atenes. No tenim ni els mitjans ni la pedrera d´ altres països i no només Anglaterra, també Nova Zelanda, Dinamarca, Holanda i Austràlia. Quedar cinquens seria una bona posició?

 

Text: Iván Vega

Fotografies: Hermida i Escobar