08/08/2008

Matinal ciclista de L´ Hospitalet

Un calorós matí de juliol, el 20 per ser més exactes, va servir d´ escenari d´ una nova edició, la vuitena, de la matinal ciclista de L´ Hospitalet. Un esdeveniment que serveix d´ enllaç entre les altres dues curses del més alt nivell que organitza la Unió Ciclista L´ Hospitalet. Si al març aquesta entitat dóna forma al Premi Inauguració, cursa que obre el calendari elit i sots 23, a més de la Copa Generalitat, al novembre reuneix a la Rambla Marina de Bellvitge part del millor pilot internacional amb el concurs d´ estrelles com Alejandro Valverde al tradicional criterium. La cursa va reunir corredors de vàries categories, entre elles les importants de la pedrera, cadets i juvenils, més altres com les senior i master 30. Tot a la zona industrial de L´ Hospitalet de Llobregat fent un recorregut pel Carrer Cromo, escenari de la sortida i arribada, Carretera del Mig, Carrer Feixa Llarga i Carrer Mare de Déu de Bellvitge, en un circuit de 1,2 quilòmetres.

Trofeu Baix Penedès

Sant Jaume dels Domenys, terra de vinyes i bon vi, denominació d´ origen del Penedès, cada any rep a finals de juliol una de les grans clàssiques, el Trofeu Baix Penedès. En aquesta ocasió la cursa es duia a terme mentre Carlos Sastre sentenciava el Tour de França. No és aquesta una de les proves més dures del calendari, ni molt menys, però la calor i el repetitiu circuit en forma de vuit, amb dos passos per meta per volta, fan que cada any l´ espectacle que es veu en aquestes daurades rutes tarragonines és de primer ordre. I és que aquesta competició té caràcter nacional, és a dir puntua al ranking nacional, i a més és vàlida per la principal competició catalana, la Copa Generalitat- Grans Clàssiques. El traçat de 128 quilòmetres visitava les localitats de Banyeres del Penedès, Sant Llorenç del Penedès, El Papiolet i Torregasa. Aquest mateix escenari va contemplar no fa gaire els Campionats de Catalunya de cadets.

La Copa Generalitat arribava amb Sant Jaume dels Domenys amb l´ argentí Mauricio Muller, el guanyador d´ aquesta gran clàssica l´ any 2007, com a líder de la Copa Generalitat. El corredor del Camp de Tarragona competeix per aquest títol amb un parell de corredors com Sergi Escobar i Ibon Zugasti, que no van poder prendre la sortida. Assenyalar que l´ absència d´ Escobar es devia al seu concurs en els Campionats d´ Espanya contrarrellotge on va finalitzar segon.