S´ apropa Trofeu internacional de pista ?Ciutat de Barcelona?

03/09/2008
Pista

S´ apropa Trofeu internacional de pista ?Ciutat de Barcelona?

Coincidint amb les Festes de la Merçe, patrona de la ciutat, el Trofeu Internacional de Ciclisme en Pista ?Ciutat de Barcelona? viurà la seva segona edició els propers dies 27 i 28 de setembre, amb el Velòdrom Olímpic d'Horta com escenari. Dos dies abans, el 25 de setembre, està previst l'acte de presentació de la prova al Museu Olímpic de Barcelona.

La cita, inclosa en el calendari internacional UCI, amb categoria 2 (només un graó per darrere de la Copa del Món), i organitzada per Catalunya Track Cycling Team amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, el Consell General de l'Esport Català i la Federació Catalana de Ciclisme, s'ha convertit ja en referent internacional de la disciplina, com ho demostra l'interès que ha despertat aquesta edició 2008, quan a un mes de la celebració ja han confirmat la seva presència seleccionis i corredors de deu estats: Argentina, El Salvador, Estats Units, França, Gran Bretanya, Països Baixos, Rússia, Suïssa i Uruguai; a més dels millors especialistes de casa.

Sergi Escobar, ex campió del Món, i Josep Antoni Escuredo, sots campió, són els caps d'un cartell on estaran acompanyats pels joves ciclistes de Catalunya Team, a més de gairebé la totalitat dels corredors catalans habituals de la disciplina. Per la seva banda, els equips Reyno de Navarra i el femení Iruña Construcciones, són els representants de la resta de l'estat espanyol que més han matinat per a inscriure's a l'única prova internacional del calendari espanyol de pista.

Malgrat la dificultat afegida de l'estret marge que deixa l'any olímpic i l'inici de la Copa del Món 2008/09, a l'octubre, la primera pre-inscripció del Ciutat de Barcelona també anuncia un bon nombre d'especialistes internacionals, entre qui destaca el nord-americà i campió continental Michael Blatchford o el rus, i també olímpic, Sergey Polynskiy, ambdós en les proves de velocitat, així com els germans Downing, Dean i Rusell, primer i segon del rànquing britànic de carretera, i el salvadoreny Carlos Ávalos, un dels millors ciclistes centre-americans del moment, que seran protagonistes de les proves de fons. Noms poc coneguts aquí, però especialistes de reconegut prestigi a nivell Mundial.

Després de l'èxit aconseguit el passat any amb els grans premis de velocitat, amb victòria per a l'escocès Craig McLean, i de fons, on va triomfar el balear David Muntaner, el club organitzador també ha treballat aquesta ocasió per a potenciar el torneig femení que aquest any contarà amb una bona participació internacional, amb la britànica Charlene Joiner i la neerlandesa Iona Meiring com a principals rivals de nostra Helena Casas. La basca Leire Olaberría, medalla de bronze a Pequín, va resultar guanyadora de la anterior edició.

Els "Ciutat de Barcelona" elit de velocitat, fons i femení seran l'eix central d'aquest esdeveniment esportiu, però el programa de competicions es complementarà amb altres interessants tornejos paral·lels, com el Campionat de Catalunya de Tàndems ONCE, Ciclisme Paralímpic i diferents curses per a les categories Júnior, Cadet i Infantil. 

 

Mes informació: