Tot a punt pel segon Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de pista

23/09/2008
Pista

Tot a punt pel segon Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de pista

El proper cap de setmana, 27 i 28 de setembre, el velòdrom olímpic de Barcelona reviurà els seus millors moments amb la celebració de la segona edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de pista. Un grapat de figures nacionals i internacionals està previst pels dos dies d´ una competició que s´ estructurarà en tres omniums (velocistes, fons i dones) més exhibicions per infantils i cadets junt a corredors paralímpics i el Campionat de Catalunya de pista per tàndems. En total més de 140 corredors en competició i deu països representats, segons va argumentar durant l´ acte de presentació el director de l´ organització, Eduardo Esteban, qui va donar rellevància a la participació ?composada en gran mida per corredors olímpics i campions del món?. Esteban va aprofitar per avançar la nominació de Barcelona per poder acollir la Copa d´ Europa de 2009. La presidenta de la F.C.C., Carme Mas, va evidenciar, davant la incertesa meteorològica d´ aquesta setmana, la gran necessitat de cobrir el velòdrom d´ Horta com equipament esportiu de primer nivell i divulgador del ciclisme, una apreciació que fou recolzada pel director esportiu de la Ufec, Jordi Sans. El delegat d´ Esports de l´ Ajuntament de Barcelona, Pere Alcover, per la seva part, va significar l´ aposta del consistori barceloní pel ciclisme recordant l´ arribada del proper Tour.

La relació de participants prevista per la competició barcelonina és de primer nivell. Entre els velocistes destaquen el campió panamericà Michael Bratchfort, l´ antic campió del món Roberto Chiappa, els britànics Bruce Croall i Matthew Haynes i l´ holandès Patrick Bos. Enfront hi seran el sots campió olímpic Josep Antoni Escuredo, Juan Peralta, bronze als recents europeus, i Itmar Esteban. Com a fondistes destaquen dos medallistes a Pequí, Toni Tauler, argent al madison, i Alexei Markov, bronze a la mateixa prova. A més hi serà el varis cops campió del món, Franco Marvulli i amb ells el medallista olímpic Sergi Escobar acompanyat d´ Antoni Miguel i Carles Hererro, entre d´ altres. Destacar la volta a la competició de Carles Torrent, després d´ un any molt desafortunat amb les lesions. En dones hi serà la millor representant local, Helena Casas, davant la tarragonina tindrà a les franceses Laurie Breton, l´ anglesa Charlene Joiner i l´ holandesa Ilona Meiring.

Aquesta segona edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona és fruit de la col·laboració del Catalunya Track Cycling Team, la Federació Catalana de Ciclisme i l´ Ajuntament de Barcelona.

 

Per veure programa

 

Text: Iván Vega

Fotografia: Edició de 2007

Font: Carmelo Esteban