Victòria final d´ Escobar a la CDM de persecució per equips

16/02/2009
Pista

Victòria final d´ Escobar a la CDM de persecució per equips

A més va participar el Catalunya Team. Ja en la jornada inaugural, el divendres 13, l'equip de velocitat format per Alfred Moreno, primera volta, Itmar Esteban, segona, i Oriol Martínez, tercera, va completar una de les seves millors actuacions internacionals, marcant el cinquè millor temps "scratch" del torneig en la volta inicial de 250 metres (18"188), per a finalment concloure tretzens amb un molt digne registre de 48"788, després dels 750 metres d'aquesta competició. Mentrestant, Helena Casas (velocitat) i Carles Herrero (puntuació) no van aconseguir passar el tall de classificació en les seves respectives proves.

Les proves masculines de keirin, escratx i quilòmetre, a més dels 500 metres femenins, van ser les competicions de la jornada del dissabte amb representació de l'equip català. Itmar Esteban, onzè en el keirin, va assolir la seva millor actuació en Copa del Món, accedint a la semifinal del torneig després d'imposar-se amb autoritat en la seva sèrie de repesca. Airán Fernàndez, en la carrera d'escratx, va classificar-se per a la final, on va concloure tretzè, demostrant la seva ràpida adaptació entre l'elit mundial. Helena Casas, per la seva banda, va acabar quinzena en la cronometrada de 500 metres, mentre Oriol Martínez ho feia en el vintè cinquè lloc dels mil metres contra rellotge.

Malgrat els discrets resultats del diumenge: Casas, vintè cinquena en keirin, i Esteban, trentè cinquè en velocitat individual; ambdós van assolir el seu objectiu de classificar plaça a aquestes dues proves per al Mundial de Polònia del proper mes de març. Finalment, la parella Airán Fernàndez i Carles Herrero van debutar sense gaire sort en la prova de madison, caient eliminats en la seva sèrie de classificació, a un sol lloc d'haver-hi aconseguir l'accés a la gran final.

 

Informació: RFEC i Catalunya Team

Fotografia: Equip de persecució

Font: RFEC