Domini català a la Powerbar Marathon BTT

23/02/2009
BTT

Domini català a la Powerbar Marathon BTT

Uns 400 participants s'aplegaven a Aguilar a les 9.30h del matí per prendre la sortida de la prova marató amb 63km plens de trialeres, corriols i pujades dures envoltats d'un paratge i terreny ideal per la pràctica del btt. Un centenar de ciclistes es decantaven per la opció curta de 30km per fer-se passar el fred matinal.

La primera part de la prova transcorria per pistes i senders d'Aguilar, Fonollosa i Camps. S'han anat formant grups de 4 o 5 corredors i als primers quilòmetres encapçalaven la carrera un grup format per Joan Llordella (Ambisist), Marc Trayter (Commençal - Northwave), Alejandro Díaz de la Peña (Extremadura Specialized), Israel Núñez (Massi) Ismael Ventura (Bicicletes Esteve), Josep Betalú (Progress), Patxi Cia (Conor Camping La Siesta) i Francesc Freixer (Bicicletes Esteve).

S'anaven alternant posicions al llarg de tot el circuit que es dirigia al km 30 cap a Fals, Rajadell i paratges que la majoria de corredors coneixien d'altres edicions de proves marató.

Alguns acompanyants i directors d'equips podien seguir la prova anant a punts de control per tal d'avituallar i animar els participants ja que tres avituallaments de cursa s'arribava amb cotxes particulars i es feien coincidir amb avituallaments d'equips.

A l'últim avituallament al km 52 passaven en primera posició i encara tots junts Alejandro Díaz, Marc Trayter, Joan Llordella, Israel Núñez i Ismael Ventura fet que feia preveure que la carrera es decidiria a la última pujada de la marató. Una pujada de 5km fins a la Serra de Còdol Rodó per corriols i senders i una baixada per trialeres fins a l'últim quilòmetre de cursa. Joan Llordella podia entrar primer a la baixada i intentava marcar diferències però Marc i Alejandro el caçaven als plans abans de meta i seguien junts fins a 500m de l'arribada.

Aquests dos corredors s'haurien de jugar la primera posició als últims metres de cursa i al final ha guanyat la partida un lluitador Marc Trayter que mostra així el seu bon moment de forma a principi de temporada podent baixar de les 3h amb una cursa dura i llarga com aquesta.

Alejandro Díaz de la Peña arribava a 1" del primer classificat després de realitzar una cursa molt intel·ligent i completava al podi Joan Llordella arribant a 38" dels primers.

La resta de corredors del grup capdavanter: Israel Núñez arribava a meta a 1' de Trayter i Ismael Ventura a 2', uns temps molt ajustats tenint en compte la llargada i duresa del recorregut i demostra que la carrera ha mantingut la intriga del guanyador fins als últims metres tot i ser una prova marató.

Amb categoria femenina ha encapçalat la classificació durant tota la carrera Sandra Santanyes (Cemelorca Trek) que cada vegada anava agafant més avantatge a les seves perseguidores, Mercè Tussell (Ambisist) i Lurdes Torrescasana (El Delfin Verde). Finalment Sandra Santanyes creuava la meta amb un temps de 3h 38', i l'acompanyaven al podi Mercè i Lurdes.

Per equips s'enduia la victòria Ambisist amb gràcies a la bona actuació de tots els components de l'equip.

Amb la categoria de sub-23 s'ha imposat David Lozano (Cemelorca-Trek), amb categoria sub-21 Guillem Pujols (Ambisist) i amb màster 30 David Sánchez (Bicis Fa-Sol). Fco Javier Salamero (Oki-Orbea) guanyava amb veterans 40 després de realitzar una cursa espectacular i creuar la meta amb 14ena posició a la general i Jacint Franch (Sala Sport Bike) s'enduia la victòria amb veterans 50.

L'entrega de trofeus s'ha retalitzat al casal social d'Aguilar mentre els participants podien gaudir d'una botifarrada popular i productes de la terra mentres la majoria de guanyadors de les diverses categories afirmaven que havia estat un circuit dur però molt divertit i havien disfrutat de valent amb el terreny, el dia i els paratges.

Aquesta cursa s'ha pogut realitzar gràcies a la col·laboració dels Ajuntaments i la gent dels pobles de Fonollosa, Camps, Aguilar de Segarra, Rajadell i Fals. La segona prova d'aquest campionat Powerbar Marató BTT - Open d'Espanya XM '09 vola fins a Lanzarote amb un circuit molt diferent però únic a la temporada ja que transcorre per zones volcàniques de l'Illa Canària.

 

Nota i font fotografia: Ocisport

Fotografia: Marc Trayter i Sandra Santanyes