El Catalunya Team culmina la seva temporada al Trofeu Ciutat de Palma

02/03/2009
Pista

La sessió va començar sobre les tres de la tarda amb la disputa dels 200 metres llançats, clasificatoris per al torneig de velocitat, on dos ciclistes de Catalunya Team, Alfred Moreno, segon (10”793) i Itmar Esteban, quart (11”007), van entrar directament en les finals. Moreno va disputar l'or al també català José Antonio Escuredo (10”569), qui es va imposar en les dues mànigues de la final A, mentre Esteban i Hodei Mazkiarán (10”903) van disputar el bronze amb tres espectaculars mànigues que, després del desempat, van col·locar al navarrès en el tercer lloc. Els altres dos representants de l'equip català: Oriol Martínez (11”757) i Eric Martín (11”796); van finalitzar vuitè i novè. Eric va debutar així amb els colors de Catalunya Team marcant el seu millor registre personal i acabant com segon millor juvenil del torneig.

Després de la velocitat masculina va arribar el torn del keirin femení, amb victòria d'Helena Casas, corredora de Catalunya Team que va vèncer davant les basques Leire Olaberría, segona, i Ana Usabiaga, tercera, donant una exhibició. La també catalana Débora Gálvez va finalitzar quarta.

El torneig femení va continuar després amb la prova de puntuació, on la medallista olímpica, Olaberría, no va donar cap opció a les seves rivals i va intentar ajudar a la seva companya Usabiaga. No obstant això, Casas, fora del seu hàbitat natural: les proves de velocitat; no va tenir majors problemes per a acabar segona enfront d'Usabiaga, tercera, i Gálvez, quarta, que, a més, no va dubtar a col·laborar amb la seva paisana Casas en algun moment complicat de la cursa.

Després de la suma de resultats de les dues proves, les mateixes posicions de la puntuació van servir per a establir la classificació general femenina, ja que, segons el reglament particular de la prova, la carrera de punts prevalia sobre el keirin en cas d'empat. Helena també va ser la millor sots-23.

En els últims compassos del Ciutat de Palma de pista, el velòdrom va acollir les sèries del keirin masculí, marcat per una caiguda en semifinals que va enviar a l'hospital al balear José Manuel Soriano i el debutant Eric Martín (Catalunya Team), encara que, per fortuna, sense greus conseqüències per a cap dels dos.

Ja en la final, el veterà José Antonio Escuredo va tornar a demostrar la seva condició de favorit guanyant la prova amb absoluta superioritat enfront d'Hodei Mazkiarán i el balear David Alonso, amb els dos representants de Catalunya Team, Itmar Esteban cinquè, i Oriol Martínez, sisè, que bastant va fer amb finalitzar després de veure's implicat en la caiguda anterior. Escuredo s'imposava així en la general absoluta de velocitat, davant Mazkiarán i Alfred Moreno, que va vèncer sense problemes la final B, després que una distracció li va deixar fora de la gran final. Esteban va concloure cinquè de la general, mentre Martínez ho feia setè.

El balear David Muntaner, per la seva banda, va resultar vencedor del torneig de fons, després de guanyar les proves de puntuació i de madison, aquesta última en companyia del basc Unai Elorriaga que, de pas, va acabar segon de la general, amb el murcià Pablo Aitor Bernal en tercera posició final d'aquest apartat de fons.

Text: Catalunya Team

Fotografia: Alfred Moreno